Lär känna Yannick Agnero

Yannick har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.
21åriga anfallaren Yannick Agnero är född och uppvuxen i Elfenbenskusten men blev scoutad som 11åring till Ghana och Right to dream Academy. Där blev han kvar tills han som 18åring flyttade till Danmark och spelade i FC Nordsjælland i tre år. 

Kan du berätta lite om din uppväxt i Elfenbenskusten?
- Jag växte upp i en stad som heter Abobo, nu bor min familj i Yopougon. Vi är fyra stycken i min familj. Man behövde sträva efter en god hälsa, vakna varje dag med inställningen att kämpa och ta sig igenom dagen. 

De senaste åren har du bott och spelat i Danmark och FC Nordsjælland. Förstår du det danska språket? Kan du några danska ord eller meningar?
- Jag kan bara lite grundläggande meningar, som "hvordan har du det?" och "Det är finnt tak", säger Yannick och skrattar. 

Nu har du tränat några träningar tillsammans med laget här i HBK, hur har din tid varit än så länge?
- Det har varit bra, jag känner mig självsäker. Bra lagkamrater, de har välkomnat mig väl och varit schyssta. Det känns som en bra trupp så jag tror vi kan göra något riktigt bra tillsammans. 

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
- Jag är en spelare som alltid går mot mål, gillar att gå i djupled. Jag är stark och ganska snabb. Jag ser verkligen fram emot att få spela och visa upp mig. 

Du spelade en match med U21 häromdagen - Hur kändes det där? Är du nöjd med din prestation?
Det kändes väldigt bra, det var längesen jag spelade så många minuter. Jag ska jobba upp min matchform så ska nog allt gå bra. 

Vad gör du helst när du är ledig?
- Jag är en ganska lugn kille. Jag sover ganska mycket och jag gillar att läsa. Så det blir en del böcker. Jag brukar också göra en del research på nätet. Ibland spelar jag TV-spel men det blir inte lika ofta längre. Jag gillar även att spela Basket. Kollar ganska mycket på NBA när jag har tid. 

Känner du några spelare som spelar i Allsvenskan sedan tidigare?
- Ja, jag har en vän som spelar i IFK Göteborg, Salaou. Känner också Leo Walta som spelar i IK Sirius. 

Yannick har signat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2027. 

Hjärtligt välkommen Yannick! 



Lyssna på hela intervjun här: