Lär känna vår nya spelare, Jesper Westermark

Forwarden Jesper Westermark, som tidigare tillhört polska klubben Wisla Plock, har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2026. 

Först och främst, hur känns det att vara här?

- Det känns superbra verkligen. Skönt att vara på plats och ha gjort första träningspassen med laget. 


För att lära känna dig lite - Kan du berätta om din fotbollsbakgrund från början?

- Allt började i Sävedalen som barn, gick till BK Häcken som 16åring och var där hela vägen upp till Allsvenskan där jag fick göra några inhopp. Sen var jag i Oddevold i två säsonger 2013-2014, lämnade för Utsiktens BK mellan 2015 och 2017, gjorde en säsong i GAIS 2018, Ljungskile SK mellan 2019-2020, sedan avslutade jag med tre år i Östers IF innan jag flyttade till Polen och Wisla Plock där jag var i sex månader. Det går fort där, händer mycket på kort tid, men det var skönt att ha det gjort och vara utanför Sverige ett tag och få testa på det livet lite. 


Var det ett givet val att komma tillbaka till Sverige? 

- Ja, det skulle jag säga. Jag har två barn och en flickvän, som gärna ville komma hem igen. De livet är viktigare för mig än att jag ska flänga runt. En trygghet för framförallt barnen. 


Hur kom det sig att det blev just Halmstad?

- Jag har haft kontakt med Magnus fram och tillbaka, och sen är jag från västkusten upp mot Göteborg. Tyckte det kändes bra med kontakten med Magnus och att jag mött Halmstad tidigare. Man kände att okej, de vill att jag ska komma hit. Någonting nytt och sen är det såklart allsvensk fotboll som lockar. Jag har några inhopp för kanske 13 år sen när jag var yngre, så det är självklart någonting jag vill göra och har alltid velat göra. Helhetslösningen blev väldigt bra helt enkelt. 


Vad har du för bild av Halmstads BK sedan tidigare?

- Jag har ju mött Halmstad ganska många gånger. Sen har jag haft lite mer koll nu på slutet när jag insett att det kan bli min sanning också. Känns som att jag har bra koll på helheten. Jag tror att den fotbollen som spelas här kommer jag snabbt kunna anpassa mig till, med mitt spelsätt. Att komma in och bidra så snabbt som möjligt med tanke på att det ändå är mitt under säsong. Jag personligen vill kunna hjälpa laget så att vi ska spela så bra och ta så många poäng som möjligt.


Vad tror du att du kan bidra med till laget? Vad är dina styrkor?

- Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med en del energi. Jag är ändå ganska bra i boxen. Jag gör mål då och då men också öppna ytor för andra. Jag är bra i presspelet och med åren har jag blivit lite smartare i mina egna beslut. Försöker spela så mycket som möjligt på mina egna styrkor. Framförallt komma in med mycket energi i laget och jag tror att det kan behövas i en sån sits som vi är i just nu. 



Hjärtligt välkommen till klubben Jesper!