Tack för i år, Laxacupen 2024

Årets upplaga av Laxacupen är över och det blev bättre än någonsin! 
242 lag, 10 olika åldersklasser, och spridning med lag från Uppland ner till sydligaste Skåne. Totalt 13 av Sveriges landskap var registrerade. En fantastisk uppslutning och såhär i efterhand är turneringsansvarig Stefan Mildaeus mycket nöjd.

Är det någonting som har varit extra bra i år jämfört med tidigare år?
- Vi har tagit ett bra steg utifrån helheten och att utveckla hållbart. Ska vi lyfta saker som stuckit ut så är det planernas skick som varit utmärkt, domarnivån har hållit en hög nivå och fått mycket beröm. Utbudet med varierad mat på arenaområdet har också uppskattats precis som vi önskade när vi gjorde satsningen på en större foodcourt-del än tidigare. 

Det var även utökat med aktiviteter i området, berätta lite om det?
- Förutom foodcourtgatan som skapat en levande turnering utanför de kritade linjerna har det även funnits aktivitetsytor med speedshooting, hinderbanor, hoppborgar och tipspromenader. Du har kunnat aktivera hela familjen mellan matcherna. 

Nu är Laxacupen 2024 över - hur summerar du dessa dagar?
- Det har varit fyra mycket lyckade dagar med perfekt fotbollsväder, gröna planer och härlig ungdomsfotboll. Vi har rekordmånga lag och besökare och feedbacken har varit mycket positiv! Alla som jobbat med turneringen på ett eller annat sätt, i stort och i smått ska ha stor eloge och förtjänar väldigt mycket beröm. 

Varför ska man anmäla sig till Laxacupen 2025?
- Det finns väldigt få cuper som kan erbjuda sådan närhet mellan matchområdet till boende, centrum och bad. Det är verkligen en folkfest när alla 21 planerna på arenaområdet är igång och du kan vandra mellan matcher, matställen och aktiviteter. Planerna har hållit hög klass. Vår satsning på en ny foodcourtgata har fallit väldigt väl ut, och vi kommer inför 2025 försöka utveckla alla delar ytterligare en nivå! Sen är ju Halmstad en härlig sommarstad som i sig är mycket bra att besöka för en sommarcup. 

Segrare i årets tävlingsklasser (A-slutspel):

F15-16: IFÖ Bromölla IF

F14: Kristianstads DFF

F13: IF Centern

P15: Halmstads BK

P14: Tranås FF

P13: Örebro SK Ungdom


Tack till våra partners och sponsorer:
PUMA, Östras bröd, Martin & servera, Korvpojkarna, SIA glass, Sportringen, Gyllene Sommar och Destination Halmstad! Utan er, ingen Laxacup!


Vill du se fler bilder från Laxacupen hittar du det på halmstadsport.se