Halmstads BK bryter med tränarduo

Halmstads BK meddelar idag att klubben avslutar samarbetet med huvudtränaren Magnus Haglund samt assisterande tränare Pelle Olsson. Detta beslut kommer efter en period av diskussioner i klubbens styrelse samt utvärdering av lagets prestationer under säsongen hittills. 

Magnus Haglund kom till HBK i maj 2019 när laget återfanns i nedre delen av Superettan-tabellen och rekryterades som manager. HBK:s styrelseordförande, Pelle Nilsson, lovordar Magnus Haglunds arbete med att skapa ordning och reda, samt en struktur för A-laget på herrsidan. Emellertid har resultatutvecklingen under årets säsong inte motsvarat förväntningarna varför styrelsen i Halmstads BK vill se en förändring. 
 
– Beslutet var inte enkelt, men nödvändigt för att säkerställa lagets och klubbens fortsatta utveckling och framgång. Detta är ett beslut som fattades före gårdagens match mot Västerås. Vi vill tacka Magnus Haglund för sitt engagemang och bidrag till klubben, konstaterar Pelle Nilsson och fortsätter: 


– Ett exempel är att Magnus har lotsat HBK tillbaka till Allsvenskan direkt efter missat kval 2021. Det är en bedrift som inte tillhör vanligheterna och dessutom har Magnus lett vägen till spel i Allsvenskan två år i rad, vilket inte hänt sedan 2014. 


Som tränare i Gefle trotsade Pelle Olsson fotbollens naturlag genom att etablera Gefle i Allsvenskan. Inför säsongen 2021 lämnade han huvudtränaruppdraget i Sandviken och kom till HBK som assisterande tränare och analytiker. Han har under sin tid hos HBK stärkt upp tränarteamet och även delat Magnus fotbollsfilosofi. 


– Vi vill tacka Magnus Haglund och Pelle Olsson för ett förtjänstfullt arbete. De har under hela denna process visat stora HBK-hjärtan och de är, precis som vi i styrelsen, medvetna om att vi verkar i en väldigt resultatorienterad bransch, säger Pelle Nilsson. 


Magnus Haglund är glad och stolt för sin tid i klubben. 

– Det har varit med stolthet som jag tillbringat drygt fem år i rollen som klubbens manager. Arbetsbelastningen har tidvis varit enorm men det har varit en stor glädje att få vara med och bidra till klubbens utveckling från sist i Superettan till att ha blivit ett allsvenskt lag. Jag önskar klubben i mitt hjärta all lycka i slutspurten i Allsvenskan och tiden efter det. Vill framföra ett varmt och hjärtligt tack till spelare, ledare, styrelse, personal, alla ideellt arbetande människor, sponsorer och supportrar för en fantastisk tid med en otrolig sammanhållning i en mycket fin klubb, säger Magnus Haglund. 

 
Styrelsen i HBK har under en längre tid genomfört en utvärdering av klubben som helhet och landat i att HBK befinner sig i ett läge där det behövs förändring. En ny riktning och ett nytt ledarskap. Pelle Nilsson är optimistiskt inför framtiden: 


– Vi är fast beslutna att hitta en tränare som kan ta vårt lag till nästa nivå och leda laget in i en ny era. Vi går samtidigt in i en förändringsresa där även varumärkesarbete kommer att ta en stor plats. Det blir nu ett nytt kapitel i HBK:s historia. 

 
Arbetet med att hitta långsiktiga ersättare på tränarpositionen har alltså redan inletts, så länge kommer Johan Lindholm axla ansvaret. 


– Johan är en talangfull tränare som har arbetat i vår framgångsrika akademiverksamhet i drygt tio år och även tidigare som assisterande tränare till A-laget herr. Vi tror att det blir en bra lösning med kombination av nya idéer, trygghet och erfarenhet. Detta är en röst som spelarna redan känner och vi tror på att inte röra om för mycket – HBK ska vara en klubb som står för kontinuitet och en trygg utvecklingsmiljö. Detta vill vi tillbaka till och denna rockad får ses som ett startskott för det förnyelsearbetet, konstaterar Pelle Nilsson. 


Idag Kl 16.00 kommer det att hållas en presskonferens med Johan Lindholm. 
 
Mer information om tränarnas efterträdare och planerna framåt väntas inom kort presenteras i klubbens officiella kanaler. Det kommer även att skickas ut inbjudan till en medlems- och partnerträff för mer information om vägen framåt. 


Med vänliga hälsningar Halmstads BK.