Olle avgjorde mot sin gamla klubb

Hösten 2002 var Olle Kullinger med om att sparka upp Enköpings SK till Allsvenskan. Ändå valde Kullinger att lämna ESK för att fortsätta karriären i Halmstads BK under Jonas Therns ledning. Någon riktig succé blev det aldrig för upplänningen i HBK.

Karriären började i IF Vindhemspojkarna och efter två säsonger i Enköping, blev det allsvensk fotboll för HBK 2003. Den allsvenska debuten kom i tredje omgången hemma mot Örebro när han med tolv minuter kvar fick hoppa in i stället för Per ”Texas” Johansson.


Fram till i mitten av augusti blev det bara fyra matcher från start. Skador ställde till det samtidigt som konkurrensen från Robert Andersson och Igor Sypniewski var hård. Det blev bara tre matcher från start och den första var i bortamatchen mot hans gamla klubb Enköpings SK. Han tackade för förtroendet genom att göra två mål när HBK vann med klara 4-0.


Några omgångar senare gjorde han det avgörande målet på övertid när HBK hemma på Örjans vall slog Örgryte med 2-1, i en match som var HBK:s 1 000:e match i Allsvenskan. 


Om det var tufft att platsa första året så blev det inte lättare året därpå. Med Markus Rosenberg och Yaw Preko i laget blev det bara sju inhopp för Kullinger.


Han valde i mitten på augusti att lämna västkusten för att fortsätta sin karriär i Brommapojkarna. Det blev två säsonger med BP i Superettan och ytterligare en senare med Sirius när han var med om att föra upp dem i näst högsta serien.


Inför 2008 slutade han med fotbollen.



OLOF ”OLLE” KULLINGER

Född 5 augusti 1974.

Från Enköpings SK 2003, till IF Brommapojkarna 2004.

Allsvenska matcher/mål: 20/5.

Stora silver 2004.