HBK vidare i cupen

I onsdagens cupmatch mot IF Haga, från Jönköping, blev det seger med 2-0 för HBK.
Magnus Haglund presenterade sju nya spelare i startelvan jämfört med matchen mot GAIS. HBK började matchen bäst och hade första chansen när Wiedesheim-Paul nickade utanför i minut 8. I minut 14 fick Niilu Mäenpää fick till ett bra skott strax utanför.

I 21:e minuten blev det 0-1. På ett inlägg från Marcus Olsson fick Rasmus Wiedesheim-Paul två chanser och kunde slå in första målet.

HBK nötte på och Ejyolfsson hade ett bra skott som målvakten klarade till hörna (35). I minut 39 kom 0-2 när Gisli Ejyolfsson placerade in bollen i mål. I första halvleks sista sekunder hade Jesper Westermark en bra chans men det blev inget mål. 0-2 i paus.

Andra halvlek började likt den första med konstant bollinnehav för HBK, men utan att skapa några större målchanser. I 69:e matchen hade Nkuru ett bra tillfälle för hemmalaget men utan resultat.

HBK genomförde flera byten och samtidigt lät man Haga ha mer boll. Nyinsatte Albin Ahlstrand hade ett par bra skott men det blev inga fler mål men är klara för vårens gruppspel.

IF Haga - Halmstads BK  0 - 2

Tim Rönning - André Boman (Thomas Boakye, 46), Andreas Johansson, Bleon Kurtulus, Marcus Olsson (Vinicius Nogueira, 62) - Gisli Eyjolfsson (Albin Ahlstrand, 62), Joel Allansson, Niilo Mäenpää, Villiam Granath (Birnir Snaer Ingason, 62) - Jesper Westermark (Blair Turgott, 76), Rasmus Wiedesheim-Paul
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Gabriel Wallentin, Jonathan Svedberg, Noah Söderberg
Mål 0-1 (21) Rasmus Wiedesheim-Paul, 0-2 (39) Gisli Ejyolfsson