Akademikollen vecka 34

Lite senare publicering än vanligt men här kommer det senaste rapporterna från akademin.

P19

P19 hade en tung start i Norrköping och låg under med 3-0efter dryga kvarten. HBK reducerade dock innan paus och i andra halvlek tryckteHBK ner ”Peking” ofta och länge. I slutskedet kvitterade P19 till 3-3. Starkupphämtning.

IFK Norrköping P19 – HBK P19, 3-3 (3-1)

Startelva Adam Wihed – Hjalmar Åberg, Hugo Rödin, Noel Wikström, William Backhausen (Lukas Ek, 88) – Linus Abrahamsson (Marius Lerner, 58), Manfred Nilsson (Vincent Johansson, 61), Olle Johansson, Altin Mazreku – Ludvig Arvidsson (Edmond Berisha, 63), Malte Persson
Avbytare utan spel Hugo Granlinger, Albin Hyseni, Kevin Andersson-Lönnergård
Mål 1-0 (2), 2-0 (11), 3-0 (15), 3-1 (28) Malte Persson (Olle Johansson), 3-2(56) Ludvig Arvidsson (Altin Mazreku), 3-3 (90+2) Vincent Johansson

P17

P17 var spellediga i helgen.

F17

En riktigt bra första halvlek där F17 leder med 2-0 i paus. HBK har ett stort bollinnehav och vågar rulla boll i backlinjen samt gör mycket braaktioner offensivt. Bud på fler mål. Defensivt är hemmalaget starkare än motståndarnai duellerna och i återerövringen.

I andra kontrollerar HBK matchen genom flertaletspelvändningar i backlinjen. Hemmalaget fortsätter trycka på framåt och skaparflera fina lägen.

HBK F17 – Dösjöbro F17, 4-0 (2-0)

Ella Lindefors - Maja Andersson, Molly Hed (Maja Rydén 52), GretaHellgren, Lea Thornberg (Emma Patel 80) - Lisa Nyholm, Ida Karlsson (Tuva Wallin 70) - Lilly Vegborn Green, Elisa Codrino, Lova Ödmark (Ebba Andersson 65) - Chiara Turco (Svea Melin 75)
Mål 1-0 24 Chiara Turco, 2-0 36 Lilly Vegborn Green 3-0 52 Lilly Vegborn Green, 4-0 80 Ebba

P16

Sedan förra akademikollen har P16 spelat två matcher.

I fredags mötte man HIF på hemmaplan och igår onsdag mötteman Malmö FF borta.

En jämn första halvlek mot HIF där HBK startar bra. Det skulle dröja till minut 42, innan HBK genom Benjamin Krupic gör 1-0. Sam Wijk ökar på i minut 43 till 2-0.

Andra halvlek startar HBK bäst där Sam Wijk gör sitt andra mål i minut 52 till 3-0. Elion kan fastställa slutresultatet 4-0 i minut 71.

HBK P16 – Helsingborgs IF P16, 4-0 (2-0)

Startelva Hugo Granlinger - Noah Ljungberg, Kevin Andersson-Lönnergård(Benjamin Krupic, 86), Gustav Buhre (Eric Kjellsson 78 ), Oscar Simonsson (Melker Ekenstjärna, 70), - Elion Zekaj, Love Eriksson (Isak Ordrup, 78),Vincent Kabasi (Zack Pettersson, 73), Benjamin Krupic (Ludwig Arvidsson, 80) - Sam Wijk (Tion Salihu, 70), Karl Jönsson
Avbytare utan speltid John Wahlund
Mål 1-0 (42) Benjamin Krupic (Love Eriksson), 2-0 (43) Sam Wijk, 3-0 (52) Sam Wijk (Vincent Kabasi), 4-0 (71) Elion Zekaj (Karl Jönsson)

HBK tog revansch på onsdagskvällen mot MFF. HBK gör en bra match och kan göra 0-1 i minut 89 genom Zack Pettersson, vilket också blev slutresultatet.

Malmö FF P16 - HBK P16 0-1 (0-0)

Startelva Hugo Granlinger - Noah Ljungberg, Gustav Buhre (Max Holmgren, 82), Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna (Oscar Simonsson, 83), Ludwig Arvidsson (Zack Pettersson, 59), Isak Ordrup (Love Eriksson, 55), Vincent Kabasi, Elion Zekaj -  Karl Jönsson (Tion Salihu, 75), Sam Wijk (Karl Jönsson, 78 ut 87 in Noah Hallonlöf)