Akademikollen vecka 31

För P19 och P17 har seriespelet varit igång igen.

P19

P19 spelade den andra matchen för höstdelen av P19-Allsvenskan. Även denna gång blev det 2-2 på bortaplan. I förra veckan borta mot Sundsvall och denna gång borta mot serieledande BK Häcken.

Häcken startade bäst men det var HBK som skapade första chanserna. Häcken gjorde 1-0 efter dryga kvarten men HBK kvitterade i minut 41 genom Malte Persson.

I andra var inledning en stark period för HBK men i mittenskedet av halvleken var Häcken riktigt bra. HBK skyddade sitt mål bra men till slut kom 2-1 i minut 78. Några friska ben och ny energi skapade kvitteringen. Inbytte Lukas Ek bredsidade in kvitteringen.

BK Häcken P19 - HBK P19, 2-2 (1-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Noel Wikström, William Backhausen (Albin Hyseni, 80), Hjalmar Åberg - Linus Abrahamsson (Lukas Ek, 80), Måns Andersson (Manfred Nilsson, 78), Olle Johansson (Hugo Rödin, 60), Altin Mazreku - Viggo Rolfsson (Marius Lerner, 60), Malte Persson
Avbytare utan spel Adam Wihed
Mål 1-0 (14), 1-1 (41) Malte Persson, 2-1 (78), 2-2 (83) Lukas Ek (Emir El-Kathemi)

P17

P17 förlorade när höstsäsongen drog igång med 1-2 mot Helsingborgs IF.

I första halvlek startar HIF bra men HBK växer in i halvleken och leder rättvist med 1-0 i paus och det kunde i ärlighetens namn blivit ytterligare något mål framåt.

HIF skapar några bra lägen i andra halvlek men då visar nye Hugo Granlinger i HBK:s mål vad han går för. Men HIF skulle sticka upp och kunde göra både 1-1 och 1-2 när HIF spelare får fri lejd mot mål.

Helsingborgs IF P17 - HBK P17, 2-1 (0-1)

Startelva Hugo Granlinger - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Oliver Kapsimalis (Melker Ekenstjärna, 86), Elliot Magnusson-Thydell (Erjon Kasumi, 83), Love Eriksson (Arvid Holmgren, 75), Elion Zekaj (Elliot Littorin, 66) - Jonatan Skantz, Karl Jönsson (Sam Wijk, 66)

Avbytare utan spel Adam Wihed, Erik Kjellsson

Mål 1-0 Jonatan Skantz (Karl Jönsson), 1-1 (66), 1-2 (78)

P16

P16 träningsspelade i tisdags mot BK Astrio och vann med 3-1 efter mål av Sam Wijk, Benjamin Krupic och Max Holmgren.