Vi synar Västerås SK

Lördagen den 13 april har HBK:s herrlag bortamatch mot nykomlingarna Västerås SK. Matchen startar kl. 17.30.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast på Örjans vall den 21 augusti 2022 i Superettan.Då gjorde Viktor Granath 1–0 till Västerås i början av andra halvlek. På tilläggstid kunde Mikael Boman kvittera till 1–1 på ett fint inlägg från Emil Tot Wikström.

KOMMENTAREN

Västerås gjorde en bra första halvlek mot IF Elfsborg men lyckades inte få in bollen i mål. I den 57:e fick Västerås en stor chans att spräcka nollan när domaren pekade på straffpunkten. Men straffen från Max Larsson räddades av Marcus Bundgaard i Elfsborgsmålet. Fem minuter senare avgjorde Noah Söderberg matchen när han på volley sköt in 1–0 till Elfsborg.

Västerås manager, Kalle Karlsson kommenterade matchen så häri Discovery+-studion:

- Det är aldrig roligt med hedersamma förluster och det var en sådan mot AIK och det känns som en sådan idag också.

- Vi är väldigt nöjda med vår första halvlek men vi behöver sätta dit den där bollen. Sedan höjer sig Elfsborg i den andra halvleken. Just nu studsar inte bollen vår väg.

- Halmstad vann nu och det är ett kompakt och duktigt lag med en bra defensiv, så det kommer att bli en utmaning det också.

MATCHFORM

7 april Västerås SK – IF Elfsborg 0 – 1 (Allsvenskan)
1 april AIK – Västerås SK 1 – 0 (Allsvenskan)
23 mars Västerås SK – Sandvikens IF 4 – 2
17 mars Västerås SK – Örebro SK 2 – 2
10 mars Västerås SK – Västerås Stadslag 5 – 0
4 mars Västerås SK – GIF Sundsvall 1 – 1 (Svenska cupen)

HEMMASTATISTIK

Förra året i Superettan vann Västerås tio matcher på hemmaplan, spelade fyra oavgjorda matcher och förlorade bara en hemmamatch. Målskillnaden  var 24–7.

I årets första hemmamatch blev det förlust med 1–0 mot IF Elfsborg.

SENASTE STARTELVAN
7 april mot IF Elfsborg, hemma – förlust (0 – 1) enligt 3-4-3 modellen
Fagerström – Magnusson, Nsabiyumua, Douglas – Gefvert, Linday, Åslund, Larsson – Johansson (K), Abdihakim Ali, Ahlinvi

VISSTE DU ATT …

... målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist kvitterade till 2-2 när lagen möttes i Västerås för två år sedan. Då ledde VSK med 2-0 när övertiden väntade. Man ska spela till sista sparken...

… nya spelare inför året för Västerås SK är Alexander Thongla-lad Warneryd (Norrby IF), Valter Jonasson (uppflyttad till A-laget), Henry Offia (Trelleborgs FF), Marcus Linday (Assyriska), William Kaastrup (Randers, lån), Mattéo Ahlinvi (Cukaricki), Samuel Asoma (Dalkurd), Mikael Marqués (Minnesota United, lån), Johan Brattberg (BK Häcken), Marcly Tshikupe (Varbergs Bois), Isak Jönsson (B36 Torshavn), Julius Johansson (Norrby IF), Karl Gunnarsson (Ängelholms FF, ansluter i sommar), Jens Magnusson (Ängelholms FF).

..följande spelare har lämnat Västerås sedan förra säsongen: Jaheem Burke (Spartak Trnava), Mohammed Mahammed (Sandvikens IF), Filip Tronêt (Europa Point), Daniel Ask (Ålborg), Olle Edlund (Varbergs Bois), Max Pettersson (Assyriska FF), Philipp Strompf (SSV Ulm), Daniel Tegermark Svensson (ny klubb ej klar), Miguel Sandberg (Karlbergs BK), Anders Hellblom (FC Stockholm Internazionale), Hugo Björk (IF Franke, lån), Adam Padovan (AFC Eskilstuna, lån), David Burubwa (Oskarshamns AIK, lån), Patric Åslund (Djurgårdens IF, ansluter i sommar), Liam Larsson (IK Franke).