Vi synar IFK Göteborg

På söndag den 7 april är det hemmapremiär för HBK:s herrlag och då möter de IFK Göteborg. Matchen börjar kl. 14.00.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes i en träningsmatch i januari i år och då vann HBK med 1–0. Naeem Mohammed gjorde i början av andra halvlek matchens enda mål.
Förra året i Allsvenskan slutade båda matcherna 0–0.

KOMMENTAREN

IFK Göteborg mötte i måndags Djurgårdens IF i hemmapremiären och förlorade med 4–1. I den 27:e minuten, när det stod 0–0, fick Göteborgsmittfältare Kolbeinn Thordarson sitt andra gula kort och visades ut.

Fram till utvisningen var det en jämn match men sedan tog Djurgården över och gjorde två mål före paus och sedan två mål i andra halvlek innan Paulos Abraham reducerade för Göteborg.

Efter matchen sa Göteborgs tränare Jens Askou det här i sändningen från Discovery+:

- Självklart påverkar utvisningen resultatet i matchen. Det känns som om vi är lite bättre före utvisningen men sedan ändrar matchen karaktär när vi blir 10 mot 11. Det blir en jobbig match att ta sig igenom närde gör 2–0 strax före pausen.

- Vi har många unga spelare som gör det bra idag. Elis Bishesari i målet gör en fantastisk debut och kan inte lastas förbaklängesmålen.

MATCHFORM

1 april IFK Göteborg – Djurgårdens IF 1 – 4 (Allsvenskan)
23 mars IFK Göteborg – Sarpsborg 08 FF 0 – 3
15 mars Hammarby IF – IFK Göteborg 1 – 3
8 mars IFK Göteborg – Östers IF 2 – 1
1 oktober Hammarby IF – IFK Göteborg 1 – 1
3 mars Djurgårdens IF – IFK Göteborg 3 – 0 (Svenska cupen)

BORTASTATISTIK

Förra året vann Göteborg tre matcher på bortaplan och förlorade sex gånger. Målskillnaden var 13–23.

SENASTE STARTELVAN
1 april mot Djurgårdens IF, hemma – förlust (1 – 4) enligt 4-3-3 modellen.
Bishesari – Salomonsson, Svensson (K), Hausner, Trondsen – Yalcouyé, Pyndt, Thordarson– Santos, Norlin, Mucolli

VISSTE DU ATT …

… nya spelare inför året för IFK Göteborg är Oscar Pettersson (BP), Laurs Skjellerup (Hobro IK), Malick Yalcouyé (Asec Mimosas), Andreas Pyndt (Silkeborg, lån till i sommar), Paulos Abraham (Groningen, lån), Anders Kristiansen (Sarpsborg 08, lån) och Mattias Johansson (klubblös).

..följande spelare har lämnat Göteborg sedan förra säsongen: Marcus Berg (avslutat karriären), Astrit Selmani (Hapoel Beer Sheva, åter efter lån), Sebastian Eriksson (avslutat karriären), Anton Kurochkin (Varbergs Bois), Felix Eriksson (Sogndal, lån), David Perez (Atalanta, åter efter lån), Filip Ambroz (Ljungskile SK), Johan Bångsbo ( Al-Jazira), Eman Markovic (Sandefjord) och Alai Ghasem (AFC Eskilstuna, lån).

...lagen har mötts 105 gånger i Allsvenskan. HBK har vunnit 25 och IFK 49 gånger. Målskillnaden är negativ för HBK: 122 - 199.