Vi synar Hammarby IF

På torsdag, 25/4, har HBK:s herrlag en ny hemmamatch på Örjans vall. Då kommer Hammarby IF på besök och matchen börjar kl. 19.00.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 12 november 2023 på Tele2 Arena i den sista omgången av Allsvenskan förra året. HBK tog ledningen i den tionde minuten genom Viktor Granath och precis före halvtidsvilan kvitterade Nahir Besara för Hammarby. I mitten av andra halvlek sköt Viktor Dukanovic in 2–1 till hemmalaget. Fyra minuter senare fastställde Naeem Mohammed slutresultatet till 2–2.

KOMMENTAREN

Hammarby hade i söndags en bortamatch mot BK Häcken och förlorade en chansrik match med 2–1. Efter en halvtimmes spel tog Hammarby ledningen med 1–0 genom den förre HBK-spelaren Edvin Kurtulus. I den 62:a minuten kvitterade Simon Gustafson i Häcken till 1-1 och i slutet på matchen kom Häckens mittback Even Hovland högst på en hörna och nickade in 2-1 tillhemmalaget.

Hammarbys tränare, Kim Hellberg, sa det här om matchen i Discovery+-sändningen:

- Känslan är att vi var bra i första halvlek och vi har en hel del lägen i andra halvlek för att vinna den här matchen. Men de har också ett par lägen. Vi är lite bättre i första och de i andra.

MATCHFORM

21 april BK Häcken – Hammarby IF 2 – 1 (Allsvenskan)
15 april Hammarby IF – AIK 3 – 0 (Allsvenskan)
7 april Malmö FF– Hammarby IF 2 – 0 (Allsvenskan)
31 mars Hammarby IF – Kalmar FF 3 – 1 (Allsvenskan)
23 mars Hammarby IF – KuPS 2 – 0
15 mars Hammarby IF – IFK Göteborg 1 – 3

BORTASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan vann Hammarby tre matcher på bortaplan, förlorade sex matcher och spelade sex oavgjorda matcher. Målskillnaden var 12–18.
I år har de spelat två bortamatcher i Allsvenskan och det har blivit förlust i båda.