Seger i hemmapremiären

HBK gjorde 1-0 efter drygt 100 sekunder av årets hemmapremiär mot IFK Göteborg inför 10 011 åskådare. Joseph Baffo var HBK:s målskytt.
HBK fick en drömstart på matchen när Joseph Baffo slängstyrde in Vinicius Nogueiras inlägg. Detta redan i andra minuten.

En underbar hemmapremiär i underbar vårväder på vackra Örjans Vall. IFK Göteborg hade mycket boll och några farliga avslut men lyckades inte göra mål på Tim Rönning. Tim passade på att rädda en straff i första halvlek.

Naeem Mohammed hade HBK:s bästa chans att utöka ledningen men hans frilägesavslut räddades av målvakten.

I andra tog IFK över en mer och tryckte ner HBK rejält och gästerna tvingade Tim Rönning till ett par bra räddningar till men Tim höll nollan i sin allsvenska debut för HBK. Därmed säsongens första trea i tabellen.

Halmstads BK - IFK Göteborg, 1-0 (1-0)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Vinicius Nogueira - Joel Allansson (Albin Ahlstrand, 61), Jonathan Svedberg Amir Al-Ammari, Birnir Snaer Ingasson (Villiam Granath, 61) - Viktor Granath (Alex Hall, 75), Naeem Mohammed (Gabriel Wallentin, 87)
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Gustav Friberg, Marcus Olsson, Bleon Kurtulus, Rasmus Wiedesheim-Paul
Mål 1-0 (2) Joseph Baffo (Vinicius Nogueira)
Varningar Phil Ofuso Ayeh (22), Joseph Baffo (80)