Gabriel Wallentin förlänger

Gabriel och klubben är överens om en förlängning fram till säsongen 2027.
Gabriel spelade fotboll som barn i Trönninge IF men började sin resa i HBK precis innan tonåren. Sedan dess har han gått igenom ungdom och akademi hela vägen upp till A-truppen när han skrev på ett treårigt avtal 2020. I januari 2021 lånades han ut till Skövde AIK på ett säsongslån. Där var han med och hjälpte Skövde upp till Superettan. Lånet förlängdes över 2022 men kom sedan tillbaka till HBK inför säsongen 2023 och förlängde sitt kontrakt med två år. Han gjorde sin allsvenska debut den 2 april i hemmapremiären mot AIK och har sedan dess gjort fina insatser i Allsvenskan. Nu skriver "Gabbe" på för ytterligare fyra år med klubben. 

- Gabriel är en spelare som är fostrad i vår egen akademi, som via utlåning till Skövde och sedan tillbaka till HBK, verkligen har visat att han är en framtid och nutid i klubben. Gabriel besitter många intressanta mittbacksegenskaper och är en spelare som vi ser väldigt hög potential i. Därför är vi mycket glada att tillsammans med Gabriel vara överens och förlänga hans avtal fram till säsongen 2027, säger Magnus Haglund om spelaren. 

Gabriel är även han nöjd med beslutet.
- Det känns jättebra att ha allt på plats. Efter samtal med både nära och kära och med klubben kändes det som det bästa beslutet för mig så jag är mycket nöjd. 

Vad har du för förhoppningar inför säsongen och framtiden i HBK för egen del?

- Våra mål i år är såklart att börja med att säkra allsvenskt spel 2025. Mina ambitioner och även klubbens är att på sikt etablera oss högre upp i Allsvenskan. För egen del så vill jag ha en så stor roll som möjligt i laget och bidra med det jag är bra på. 


Vad anser du är dina starkaste kvaliteter?

- Jag tycker att mitt fysiska spel är min största styrka, i huvudspelet och i närkamper. Sen tycker jag att min passningsfot håller en bra nivå! 
Gabriel Wallentin

2001-04-03 (23år imorgon)

Allsvenska matcher/mål  15/1
Superettan matcher/mål  23/0
Svenska Cupen matcher/mål  4/0