Förlust i premiären

Det blev 3-0 till Sirius i den allsvenska premiären.
Det var mestadels hemmalaget med boll inför drygt 6500 på Studenternas IP i Uppsala. Hemmalaget tog ledningen efter 23 minuten när Noel Milleskog dribblade av två HBK:are och pricksköt in 1-0.

HBK skapade inte så mycket under första halvleken och Tim Erlandsson i HBK-målet fick avvärja ett par chanser och höll HBK kvar i match tills pausvilan.

Elva minuter in i andra halvlek gjorde Sirius 2-0. Yousef Salech lyckade på något sätt vinna kampen mot ett par HBK:are och få in bollen i mål.

HBK:s bästa chans hade Alex Hall som framspelad fick bra skottläge framför målet. Skottet dock högt över.

Jonathan Svedberg hade sedan otur att få bollen på sig i samband med en hörna och därmed 3-0 till Sirius. Nya tag för vårt HBK!

IK Sirius - Halmstads BK, 3-0 (1-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofosu Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Vinicius Nogueira - Joel Allansson (Albin Ahlstrand, 64), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari (Villiam Granath, 87), Birnir Snaer Ingasson - Viktor Granath (Rasmius Wiedesheim-Paul, 90), Naeem Mohammed (Alex Hall, 64)
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Gabriel Wallentin, Gustav Friberg, Marcus Olsson, Bleon Kurtulus
Mål 1-0 (23) Noel Milleskog, 2-0 (56) Yousef Salech, 3-0 (90+3) Självmål
Varningar Naeem Mohammed (58), Amir Al-Ammari (65), Birnir Snaer Ingasson (66), Joseph Baffo (88)