Akademikollen vecka 13

P19 hade allsvensk premiär. P17 och P16 genrepade. P15 på Future Cup i Göteborg.

P19

P19 hade seriepremiär på annandagen hemma mot GIF Sundsvall.

HBK tog ledningen genom Viggo Rolfsson och bjöd sedan på en kvittering innan Malte Persson nickade in 2-1. HBK åkte i slutet av halvleken på en målchansutvisning och tvingade spela med en man mindre i över 45 minuter.

Olyckligtvis kvitterade GIF Sundsvall ganska tidigt i andra halvlek i efterskedet på en hörna. Det blev en lång kamp om poängen men trots en man mindre lyckades man behålla en poäng.

HBK P19 - GIF Sundsvall P19, 2-2 (2-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi (Utvisad 45), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson - Linus Abrahamsson (Marius Lerner, 82), Hugo Rödin, Olle Johansson, Altin Mazreku (Edmond Berisha, 79) - Malte Persson (Manfred Nilsson, 46), Viggo Rolfsson (Malte Persson, 82)
Avbytare utan speltid Måns Ramström, William Backhausen, Nikola Vrban, Isaac Carlsson
Mål 1-0 (15) Viggo Rolfsson (Noel Wikström), 1-1 (35), 2-1 (43) Malte Persson (Altin Mazreku), 2-2 (50)

P17

Genrepet för P17 slutade med en 6-1 vinst mot Trelleborgs FC som var resultatet redan i paus.

I den första halvleken var det inget snack och HBK gjorde omgående både 1-0 och 2-0.

Man fortsatte köra på men var något passiva när Trelleborg kunde göra 2-1 i 8:e. Därefter var det inget snack och efter ytterligare 4 mål från hemmalaget innan paus var ställningen 6-1 och matchen såklart över.

Målskyttar Jonatan Skantz 3 st, Oliver Kapsimalis 2 st och Elliot Littorin 1 st. Det skall också nämnas att Ludvig Arvidsson gjorde 3 assist.

I den andra halvleken höjer sig TFC samtidigt som HBK går ner i energi och koncentration. Det blir mer ställningskrig och inte så många målchanser.

HBK P17 - Trelleborg FC, 6-1 (6-1)

Startelva Adam Wihed - Elliot Littorin, Kevin Andersson-Lönnergård, Svante Karlsson, Erik Ecklein - Ludvig Arvidsson (Benjamin Krupic, 80), Elliot Magnusson-Thydell (Elion Zekaj, 70), Vincent Kabashi (Arvid Holmgren, 45), Benjamin Krupic (Leon Krasniqi, 45)- Jonatan Skantz (Tion Salihu, 70), Oliver Kapsimalis (Vincent Kabasi, 85)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König

Mål 1-0 (1) Oliver Kapsimalis (Ludvig Arvidsson), 2-0 (4) Jonatan Skantz (Ludvig Arvidsson), 2-1 (8), 3-1 (27) Jonatan Skantz(Vincent Kabasi), 4-1 (28) Elliot Littorin, 5-1 (31) Oliver Kapsimalis, 6-1(41) Jonatan Skantz (Ludvig Arvidsson)

P16

Ett bra genrep mot ett taggat Trelleborg. Framförallt andra halvlek såg bra ut. Man hade mycket etablerat spel på motståndarnas planhalva och var endast en rensning på mållinjen ifrån att vinna matchen.

Trelleborgs FF P16 – HBK P16, 2-2

Startelva Theodor Andersen – Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 84),Max Holmgren (Gustav Buhre, 62), Erik Kjellsson, Melker Ekenstjärna - Benjamin Krupic (Noah Hallonlöf, 50), Elion Zekaj, Vincent Kabashi (Noah Ljungberg, 46), Love Eriksson - Tion Salihu, Karl Jönsson

Mål 1-0 (16), 1-1 (20) Tion Salihu (Benjamin Krupic), 1-2(62) Tion Salihu (Oscar Simonsson), 2-2 (84)

P15

P15 har spelat Future Cup i Göteborg. Man tog tre segrar i gruppspelet mot Alingsås IF (2-1), Hobro IK (3-0) och IF Karlstad (1-0). I kvarten var man ineffektiva och det blev uddamålsförlust till slut mot FC Djursholm (0-1). I sista placeringsmatchen förlorade man mot Lövenstad FK med 0-2.