Senaste nytt med Magnus: Inför BK Häcken

Efter en tids matchuppehåll är det dags att dra igång Allsvenskan igen. Magnus berättar om de senaste veckorna efter matchen mot Sirius. 
Om vi först går tillbaka och tittar på senaste matchen hemma mot Sirius. Äntligen blev det seger på Örjans vall igen, vad var det som stämde så bra i den matchen? 

- Det stod klart för alla att matchen var en riktig sexpoängsmatch och den energin som det genererar tog vi med oss ut på plan. Det var en match där vi får till det höga försvarsspelet tidigt. Vi skapar inledningsvis ett par starka målchanser och lyckas sen förvalta två bra anfall till mål i slutet av halvleken och går därför in med 2-0 i halvtid, dessutom väldigt glädjande att det var två forwardsmål, säger Magnus och fortsätter.

- Trots att Sirius lyckades göra en tidig reducering i andra halvlek kände vi att segern aldrig var riktigt hotad. Vi kan summera upp att det var en offensivt väldigt bra första halvlek och en defensivt väldigt bra andra halvlek. Sammantaget en välförtjänt seger som gav oss självförtroende i rätt riktning. 

Vad tar vi med oss efter den matchen in i söndagens match mot BK Häcken?

- Vi tar såklart med oss det fina anfallsspelet från den första halvleken, och våra skarpa förflyttningar i försvarsspelet från andra. Det är viktigt att få fram alla dessa delar på Bravida och att vi behåller självförtroendet mot ett väldigt skickligt BK Häcken. 

Nu har det varit en tids matchuppehåll, vad har det inneburit för truppen?

- Eftersom det är ganska långt in på säsongen så kom uppehållet ganska lämpligt. Ett mindre break för återhämtning kom lägligt trots den goda formen precis innan uppehållet med 4 poäng på 2 matcher. Vi har tränat väldigt bra under denna perioden och spelarna är friska och krya och redo för match, avslutar Magnus. 


BK Häcken - HBK

Söndag 17 sept 17:30 Bravida Arena

Häng med till Bravida och stötta laget på plats. Biljetter till matchen hittar du härEller se matchen på Discovery+