Vinst för U21 mot Helsingborg

Igår spelade U21 sin sista match för säsongen borta mot Helsingborgs IF U21 och vann tillslut med 0-2.
För tre veckor sedan möttes lagen senast hemma på Halmstad Arena. Då slutade matchen i en 3-6 förlust. Nu tog HBK revansch på bortaplan. Matchen slutade 0-2.

Tränare Johan Bergströms ord om matchen: 

- En jättebra prestation från ett ungt U21-lag mot ett mer erfaret Helsingborgslag. Vi tog oss an matchen från rätt håll och gjorde en stabil insats där vi inte släpper till mycket målchanser. Vi växer in i matchen mer och mer och spelar ett bra anfallsspel som leder till två mål med bud på mer. 

Målen gjordes av Viggo Rolfsson som var en av fyra U19-spelare i HBK:s startelva. Målen kom i den 48:e respektive 52:a minuten. 

- Han snappade upp ett hemåtspel som blev lite för löst och kom i ett friläge där han var säker med målvakten på 0-1. Sedan samspelade han med sin forwardskollega Alex Hall och kom även där fri med målvakten, berättar Bergström. 

Vinsten resulterade i en andra plats i södra U21 Allsvenskan fyra poäng efter Malmö FF. 

Helsingborgs IF U21 - HBK U21, 0-2 (0-0)

Startelva Malte Påhlsson - Melvin Sjöland, Bleon Kurtulus, Taulant Parallangaj, Gustav Friberg - Pontus Carlsson, Olle Johansson (Måns Andersson, 65), Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg - Alex Hall, Viggo Rolfsson (Edmond Berisha, 65)
Avbytare utan spel Måns Ramström, Noel Wikström, Linus Abrahamsson
Mål 0-1 (48) Viggo Rolfsson, 0-2 (52) Viggo Rolfsson (Alex Hall)