Vi synar: Mjällby AIF

Efter landslagsuppehållet har HBK:s herrlag en ny hemmamatch. Söndagen den 22 oktober kommer Mjällby AIF på besök till Örjans vall.

När lagen mötte varandra i maj på Strandvallen blev det en 2–0-seger till HBK. Kazper Karlsson gjorde sitt första allsvenska mål när han från nära håll stötte in 1–0 till HBK. Viktor Granath fastställde slutresultatet till 2–0 på straff.
Till den här matchen på Örjans vall är Kazper avstängd.

SENASTE STARTELVAN

7 oktober mot AIK, borta – förlust (1 – 0)
Törnqvist – Eile, Rösler, Brorsson – H. Johansson, A. Petersson, Gustavsson (K), Walta, Ståhl – A. Johansson, Fenger

BORTASTATISTIK

Mjällby har spelat 13 bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit sju segrar, fem förluster och en oavgjord match. Med de här resultaten är Mjällby ett av Allsvenskans bästa bortalag och ligger på fjärde plats i bortatabellen.
I den senaste bortamatchen mot AIK förlorade Mjällby med 1–0 efter ett frisparksmål av Anton Salétros.