Vi synar: Degerfors IF

HBK:s herrlag möter lördagen den 7 oktober Degerfors IF på Örjans vall.

När lagen möttes i april i Degerfors så vann Degerfors IF med 3–1. Erik Ahlstrand gav HBK ledningen med 1–0 i den första halvleken. Karim Mammar kvitterade för Degerfors elva minuter efter Eriks ledningsmål. I den andra halvleken gjorde Diego Campos och Rasmus Örqvist mål för Degerfors och fastställde slutresultatet till 3–1.

SENASTE STARTELVAN

1 oktober mot IK Sirius, borta – förlust (3 – 2)
Rossbach – Granath, Bergqvist, Ohlsson (K) – Bouzaiene, Örqvist, Gravius, Mammar – Bolin, Campos, Gwargis

Avstängd mot HBK: Karim Mammar

Avstängd vid nästa gula kort: Pashang Abdulla, Hugo Bolin, Diego Campos, Christos Gravius och Rasmus Örqvist

BORTASTATISTIK

Degerfors IF har spelat tolv bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit två segrar och tio förluster. I den senaste bortamatchen förlorade Degerfors med 3–2 mot Sirius.

KOMMENTAREN

I den senaste omgången hade Degerfors match mot Sirius på bortaplan och Sirius gjorde en sensationell vändning av matchen på tilläggstid i andra halvlek och vann med 3–2.
På en hörna på tilläggstid i första halvlek nickade Rasmus Örqvist in 1–0 för Degerfors.

I den 58:e minuten fick Degerfors en hörna och bollen hamnade hos Diego Campos utanför straffområdet och han pricksköt in bollen i målvaktens högra kryss och 2–0 till Degerfors. Det stod 2–0 fram till den första tilläggsminuten i andra halvlek och då nickade Wessam Abou Ali i Sirius in reduceringen till 2–1.

Fyra minuter senare var det dags igen. Ett nytt inlägg som Wessam Abou Ali nickade i mål, 2–2. Men Sirius var inte färdiga. I den 10:e tilläggsminuten hamnade bollen hos inhopparen Herman Sjögrell i straffområdet och han bredsidade in bollen i målvaktens högra kryss., 3–2 till Sirius.

I Discovery+-sändningen efter matchen sa Degerfors lagkapten Sebastian Ohlsson det här om förlusten mot Sirius:

- Att det till slut blir ett mål är inte så konstigt men att det blir tre till på övertid är ju inte bra.

- Första halvlek är bra. Vi rullar boll, vi spelar fint och vi kommer till många lägen och gör en av de bättre halvlekarna för i år. Vi pratade om att vi skulle fortsätta göra det i andra men jag tror inte att vi har tre passningar inom laget i andra halvlek. Det gick inte som vi ville riktigt.

- Det känns som om vi krigar hela matchen igenom men det blir tufft när de slänger in boll på boll i slutet men tre mål på stopptid är inte acceptabelt.

- Det kommer att vara surt idag och kanske imorgon men sedan får vi fokusera på nästa match. Det är den klyschan som gäller. Sedan fem finaler kvar.