Vi synar: AIK

Ikväll möter HBK:s herrlag AIK på Friends Arena.

Lagen möttes i premiäromgången av Allsvenskan och då vann HBK med 2–1. Thomas Boakye gjorde 1–0 och Viktor Granath styrde in 2–0 och sedan reducerade Rui Modesto till 2–1 för AIK.

23 oktober mot IF Elfsborg, borta – förlust (3–0):

Nordfeldt – Tiedemann Hansen, Milošević (K), Papagiannopoulos, Otieno – Modesto, Ali, Salétros, Celina – Pittas, Ayari

Avstängd mot HBK: Erick Otieno

Avstängd vid nästa gula kort: Bersant Celina, Jetmir Haliti, Alexander Milošević, Kristoffer Nordfeldt, Sotirios Papagiannopoulos och Anton Salétros.

KOMMENTAREN

På måndagskvällen mötte AIK IF Elfsborg på Borås Arena och förlorade med 3–0. AIK började matchen bra men i den 14:e minuten tog Elfsborg ledningen med 1–0 genom Michael Baidoo. I slutet på första halvlek kunde Elfsborgs lagkapten Johan Larsson nicka in bollen i mål och 2–0 till Boråslaget.

I den 79:e minuten blev Michael Baidoo i Elfsborg fälld i straffområdet och straffen satte han själv högt i nättaket.

Efter matchen blev AIK:s anfallare Omar Faraj intervjuad i sändningen från Discovery+ och sa det här:

- Det är alltid tufft efter förlust, speciellt när vi ändå kommer till helt okej lägen i matchen. Sen så släpper vi in tre relativt billiga mål, så det är alltid tufft då.

- Noll avslut på mål känns för lite men det kändes som om vi hade mycket mer fast inga kom på mål då. Vi måste vässa upp det lite och få fler avslut på mål.

- Vi har Halmstad nu i nästa. Oroligt viktig match hemma. Vi ser till att ta tre poäng där, så får vi jobba därifrån i stället. Man får sikta på nästa match i stället och göra vår del där, så borde det bli bra.

HEMMASTATISTIK

AIK har spelat 13 hemmamatcher i Allsvenskan 2023 och det har hittills blivit fem segrar, fem oavgjorda matcher och tre förluster. I den senaste hemmamatchen på Friends Arena vann AIK mot Mjällby AIF med 1–0. Anton Salétros sköt snyggt från ca 25 meter in en frispark i Mjällbymålvaktens högra kryss.