U21 förlorade mot HIF

HBK U21 förlorade tisdagens träningsmatch mot HIF U21 på bortaplan.

Redan i den 2:a minuten tog HBK ledningen efter ett långt uppspel från Gabriel Wallentin till Villiam Granath som friställde brorsan Viktor Granath till 0-1.

På en hörna i minut 5 nickade sedaan Viktor Granath i stolpen.

HIF fick till en kontring på en djupledsboll i den 8:e minuten där Malte Påhlsson kom ut bra utanför straffområdet men förlorar olyckligt hopslaget med HIF spelaren som enkelt rullade bollen i mål.

HBK fortsatte trumma på och skapade flertalet fasta situationer och inspel.

I 27:e minuten sköt Jonathan Swedberg ett kanonskott som HIF målvakten lyckades göra en paradräddning på. 1-1 stod sig i paus.

För att ge alla A-truppspelare möjlighet till så mycket speltid som möjligt så bytte HBK in 6 spelare i pausen.

Under andra halvlek så fortsatte HBK på samma distinkta sätt och i 51:e minuten serverade Måns Andersson bollen till Leo Hedenberg som knorrar in 1-2.

HIF var inte ofarliga i sitt kontringsspel och kvitterade till 2-2 (70’).

Leo Hedenberg hade oturen att träffa stolpen i 81:e minuten.

Tyvärr för HBK avgjordes matchen i den 91:e minuten när HIF lyckades forcera in bollen till 3-2.

- En riktigt bra träningsmatch med A-truppspelare i bägge lagen, säger Alf Petersson, lagledare i U21.

Helsingborgs IF U21 - HBK U21, 3-2 (1-1)

Startelva Malte Påhlsson - Melvin Sjöland (Olle Johansson, 72), Gabriel Wallentin (Bleon Kurtulus, 45), Benjamin Hjertstrand (Taulant Parallangaj, 45), Gustav Friberg - Pontus Carlsson, Jonathan Svedberg (Måns Andersson, 45), Kazper Karlsson (Linus Abrahamsson, 45), Albin Ahlstrand - Viktor Granath (Leo Hedenberg, 45),Villiam Granath (Viggo Rolfsson, 45)