Damerna vann derbyt på Örjan

Damerna vann derbyt på Örjan mot IS Halmia med 1-0 efter att Saga Klasson gjort 1-0 i första halvlek.
Det. var i mångt och mycket en jämn match på Örjans Vall i det ständigt fallande regnet. HBK var nära till 1-0 men Halmias målvakt Cornelia Jarving lyckades få händerna på bollen vid mållinjen.

Ju längre halvleken led desto mer Halmia blev det. Ida Axeldal kom fri med Kaisa Nilsson i HBK-målet men en mycket fin frilägesräddning av Kaisa. Celine Gysenius nickade också i HBK-ribban.

HBK vann bollen på mittplan och man hittade ut bollen till Nellie Granstam på vänsterkanten. Nellie tog sig fram och skickade ett hårt markinspel in i boxen där Saga Klasson styrde in 1-0 vid bortre stolpen i den 42:a minuten.

Halmia jagade sedan kvittering i andra och hade ett hårt skott i ribban. Halmia drabbades i 56:e minuten av en utvisning och HBK spelade i numerärt övertag.

Trots övertaget hände inte så mycket utan HBK kunde spela av derbyt och ta tre poäng i säsongens sista match. HBK slutade sexa i damernas division 1 södra.