Akademikollen vecka 43

Det var bara P19 som spelade match i helgen.
Bortalaget HBK skapade fram en fin chans snabbt i matchen men Häckenmålvakten gjorde en väldigt fin räddning.

I 24:e minuten bröt Olle Johansson bollade och sköt själv in 0-1. Häcken kvitterade i 31:a minuten när ett skott utifrån styrdes olyckligt in i eget mål. Direkt från avspark hade HBK ett passningsspel i 40 sekunder och en snabb kombination centralt och Linus Abrahamsson fri gjorde 1-2.

Häcken kom ut och dominerade i inledningen av andra när HBK inte fick till det. HBK gjorde dock 1-3 på en kontring när Viggo Rolfsson smällde upp bollen i krysset. När Alex Hall gjorde 1-4 i minut 69 så svängde matchen om igen. Alex Hall gjorde sedan 1-5 på andrafasen av en hörna.

BK Häcken P19 - HBK P19, 1-5 (1-2)

Startelva Alexander Nielsen - Emir El-Kathemi (Emil Annerhult, 74), Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson (Hjalmar Åberg, 84) - Linus Abrahamsson (Elis Wijk, 80), Måns Andersson (Laurent Qitaku, 80), Olle Johansson (Hugo Rödin, 80), Leo Hedenberg - Viggo Rolfsson, Alex Hall (Albin Binnefors, 86)
Avbytare utan spel Måns Ramström
Mål 0-1 (24) Olle Johansson, 1-1 (31), 1-2 (33) Linus Abrahamsson (Viggo Rolfsson), 1-3 (62) Viggo Rolfsson (Leo Hedenberg), 1-4 (69) Alex Hall (Olle Johansson), 1-5 (78) Alex Hall (Filip Andersson)

P19 har två matcher kvar i P19-Allsvenskan. Hemma mot AIK nu till helgen och Malmö FF borta helgen efter.

I mitten av november startar Ligacupen 2024 för nya P19, nya P17 och nya P16.