Akademikollen vecka 42

Akademisäsongen fortsätter för vissa lag. Här kommer sammanställningen från veckan som var.

P19

P19 spelade hemmamatch i stormen under fredagskvällen mot serieledaren IFK Göteborg. Matchen slutade 1-1.

Det var i mångt och mycket en jämn match från början till slut där initiativet växlade mellan lagen. HBK har en fin chans i första halvlek med Viggo Rolfsson men Rolfsson sköt strax utanför. IFK hade ett friläge som Alexander Nielsen gjorde en benparad på.

I andra tog HBK ledningen efter en frispark där Viggo Rolfsson gick på skott och bollen hamnade hos Olle Johansson som hittade ett nytt läge och sköt in 1-0.

IFK hade något bra läge men tyvärr blev det självmål på ett inlägg i den 79:e minuten och matchen slutade 1-1.

HBK P19 - IFK Göteborg P19, 1-1 (0-0)

Startelva Alexander Nielsen - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson (Benjamin Fazljiu, 72) - Linus Abrahamsson, Måns Andersson, Olle Johansson (Viggo Rolfsson, 85), Altin Mazreku (Elis Wijk, 75) - Edmond Berisha (Albin Binnefors, 62), Viggo Rolfsson (Laurent Qitaku, 79)
Avbytare utan spel Måns Ramström, Axel Abrahamsson, Kristian Misic
Mål 1-0 (52) Olle Johansson (Viggo Rolfsson), 1-1 (79)

P17

P17 åkte till Malmö försista matchen i seriespelet, där drog Malmö det längsta strået och vann med 2-1.

Malmö startade matchen med mycket bollinnehav men hade svårt att komma hela vägen fram för att skapa målchanser. HBK låg bra i försvaret och Albin Hysenis skott (i stolpen) och Manfred Nilssons skott (tätt utanför) var närmast att spräcka målnollan. Malmö fick med sig 1-0 i 34:e efter frispark som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek stör HBK hemmalget högt i banan och fortsatte skapa chanser när Malmö ibland var naiva i uppspelen. Från ingenstans visade de hur effektiva de kan vara när de fick chansen och deras vänsterytter kunde prickskjuta in 2-0 i 60:e.

Energi fick bortlaget dock igen när Malte Persson ganska omgående kunde reducera till 2-1. HBK skapade tryck och var nära vid flertalet tillfällen men bollen ville inte in och Malmö lyckades hålla ut och vinna matchen.

Förlusten innebar att P17 slutade på sjätte plats i tabellen då både Malmö och Häcken passerade under sista omgången.

Malmö FF P17 - HBK P17, 2-1 (1-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Albin Hyseni, Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg, Wilton Ljunggren (William Backhausen,60) - Nikola Vrban (Edis Helic, 65), Manfred Nilsson, Isaac Carlsson (Elliot Magnusson Thydell, 65), Marius Lerner - Lukas Ek (Zack J Gustafsson, 65), Malte Persson

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf

Mål 1-0 (34), 2-0 (60),2-1 (65) Malte Persson (Hjalmar Åberg)

F17

F17 skulle ha spelat mot FC Rosengård på lördagen i en träningsmatch men den matchen blev inställd.