Akademikollen vecka 41

P19 hade landslagsuppehåll och för F17+P16 är serierna färdigspelade. Men P17 spelade hemmamatch under söndagen och F17 träningsspelade.

P17

Kryss i sista hemmamatchen i seriespelet när P17 spelade 1-1 mot serieledaren Mjällby.

Det var mycket närkamper och ganska rakt spel med längre bollar inledningsvis från båda lagen. Mjällby var det laget med lite mer boll senare i halvleken men det var HBK som gjorde 1-0 efter en fast situation där Albin Hyseni tryckte dit bollen. Tyvärr var hemmalaget lite på hälarna minuten efter och Mjällby kunde  kvittera omgående till 1-1 som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken startade HBK bättre och hade mer boll, efter fint samarbete mellan Nikola Vrban och Lukas Ek fick Altin Mazreku chansen men skottet knappt utanför. När det kändes som en bra period i matchen åkte man dock på en utvisning. Detta gjorde att Mjällby fick tryck men HBK kunde freda sitt mål stunden som var kvar och reda ut oavgjort vilket var ganska rättvist sett över hela matchen.

HBK P17- Mjällby AIF P17, 1-1, (1-1)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Albin Hyseni - Marius Lerner, Vincent Johansson (utvisning 75), Isaac Carlsson (Manfred Nilsson, 73),Altin Mazreku - Zack J Gustafsson (Nikola Vrban, 73), Edmond Berisha (Lukas Ek, 73)