Vi synar: Kalmar FF

Söndagen den 5 november spelar HBK:s herrlag årets sista hemmamatch i Allsvenskan 2023. De möter då Kalmar FF på Örjans vall.

När lagen möttes i april på Guldfågeln Arena i Kalmar vann Kalmar FF med 2–0. Båda målen gjordes av Mileta Rajović och i augusti värvades han av den engelska klubben Watford FC.

SENASTE STARTELVAN

29 oktober mot IFK Värnamo, hemma – förlust (3 – 1)
Friedrich (K) – Karlsson, Saetra, Sjöstedt, Ólafsson – Hallberg, Gojani, Romario – Skrabb, Hümmet, Trenskow

KOMMENTAREN

I förra omgången mötte Kalmar FF IFK Värnamo på hemmaplan och förlorade med 3–1. Värnamo fick en straff redan efter 45 sekunder när Kalmars målvakt, enligt domaren, fällde Frank Junior Adjei i Värnamo.

I andra halvlek utökade Gustav Engvall Värnamos ledning till 2–0. Hampus Näsström i Värnamo gjorde 3–0 på en hörna och minuten senare fastställde Deniz Hümmet i Kalmar slutresultatet till 3–1.

I sändningen från Discovery+ sa Kalmars mittback Lars Saetra det här om matchen:

- Vi får en dålig start med straffen, som jag tycker inte är en straff alls. Jag tycker det är otroligt att han dömer straff där. En dålig start men tycker att vi gör en jättebra första halvlek. Vi har massor med chanser, som vi inte gör mål på. Så vi är egentligen nöjda när vi kommer in till pausen och vill fortsätta så.

- De får ett mål tidigt i andra halvlek och då går luften lite ur oss där. Sedan får de 3–0 också. Vi kämpar oss lite tillbaka och gör ett mål men det räcker inte.

- Värnamo var mer effektiva än oss och keepern där gör en bra match.

BORTASTATISTIK

Kalmar FF har spelat 14 bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit fem segrar, sex förluster och tre oavgjorda matcher. I den senaste bortamatchen vann de mot Degerfors IF med 3–1. Målskyttar i den matchen var Simon Skrabb, Deniz Hümmet och Melker Hallberg.