Oavgjort i epilogen

HBK tog ledning, Hammarby kvitterade, Hammarby tog ledningen och HBK kvitterade. Det ledde till 2-2 i Allsvenskans sista omgången borta mot Hammarby.
Två stycken ändringar fick vi se i HBK:s startelva sedan förra omgången. Gabriel Wallentin ersatte Thomas Boakye som högerback medan Marcus Olsson var tillbaka efter sjukdom och ersatte Benjamin Hjertstrand.

Det var en hög ljudkuliss på Tele2 inledningsvis och Hammarby tryckte på. HBK blev kvar i eget straffområde ett tag efter en inläggsfrispark följt av två hörnor. Dock resultatlös.

Edvin Kurtulus stoppade HBK efter 7-8 minutere men i den 10:e räckte det inte till. Amir Al-Ammari hittade Naeem Mohammed som tog sig in i straffområde och satte en passning till Viktor Granath som tryckte in 0-1 i kamp med en hemmaförsvarare.

Hammarbys Gül snappade upp en andraboll i HBK:s straffområde i den 14:e minuten och gick på volleyskott. Bollen gick ner i backen och upp för att sedan träffa ovansidan av Malte Påhlssons ribba och ut till inspark.

I matchens 19:e minut spelade HBK fin fotboll när man från långt ner på egen planhalva spelade sig förbi Hammarby och till slut tvingades Oliver Dovin i Hammarbymålet rädda Erik Ahlstrands avslut till hörna.

Marcus Olsson var räddande ängel i minut 27 när Hammarbys inlägg var så nära att nå Gül. Marcus var först och styrde ut till hörna.

Mycket Hammarby runt halvtimman. Trawally kom in i HBK:s straffområde och sköt men en bra bit både utanför och över (31:a minuten). Även ett skott i ribban av Dukanovic från avstånd (33). Baffo fick bollen på sig efter att Dukanovic gått på skott på Markus Karlssons inlägg (35).

I minut 44 kvitterade Hammarby. Edvin Kurtulus skickade en lång diagonal boll och ett tidigt inlägg kunde Nahir Besara trycka in från nära håll.

HBK stack upp och Naeem Mohammed kom till avslut i Hammarbys straffområde. Avslutet dock för löst (45).

HBK med två bra bollvinster på offensiv planhalva direkt i inledning. Första bollvinsten rann ut i sanden när Kazper Karlssons instick till Naeem Mohammed blev för långt och andra bollvinst blev det ett avslut av Joel Allansson med skottet gick metern utanför.

Farlig läge på frispark efter 56 minuter till Hammarby efter att Joseph Baffo varit tvungen att stoppa Gül. Frisparken i muren och ut till hörna.

Wallentin blev ersatt av Svedberg efter 59 minuter. Joel Allansson tog klivet ner som högerback. HBK var spelförande ett tag men i den 65:e minuten gjorde Dukanovic 2-1 efter ett högerinlägg. Dukanovic fick skjuta från 12 meter.

Vilket kvitteringsmål av Naeem Mohammed i den 69:e minuten. Erik Ahlstrands passning klackade Naeem till sin vänsterfot och sköt otagbart in 2-2.

Hammarby i stolpen efter 74 minuter när inspelet i box sköt i ramen till målet. Nära till HBK direkt efter när Joel Allanssons inlägg träffade Naeem Mohammed nickade utanför från 5-6 meter. I 79:e minuten en liknade situation när Viktor Granath nickade över. Albin Ahlstrand ersatte Kazper Karlsson direkt efter det avslutet.

Kontringsläge för HBK i 84:e minuten. Albin Ahlstrand satte fart och hittade Naeem Mohammed som sköt i burgaveln.

Ny frispark till Hammarby i farligt läge i den 86:e minuten. Skulle Besara lyckas denna gången? Nej, avslutet strax över.

Kontringar fram och tillbaka på tilläggstid av matchen. HBK kontrade, spelet vände och Hammarby kontrade. Öppet spel minst sagt innan domaren Kristoffer Karlsson blåste av Allsvenskans 30:e omgång på Tele 2. 2-2 och HBK tog totalt 36 poäng i år.

Hammarby IF - Halmstads BK, 2-2 (1-1)

Startelva Malte Påhlsson - Gabriel Wallentin (Jonathan Svedberg, 59), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Kazper Karlsson (Albin Ahlstrand, 80) - Viktor Granath, Naeem Mohammed
Avbytare utan spel Malkolm Nilsson Säfqvist, Thomas Boakye,  Villiam Granath, Jack Cooper-Love, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand,  Pontus Carlsson
Mål 0-1 (10) Viktor Granath (Naeem Mohammed), 1-1 (44) Nahir Besara (Marc Linares Barragan), 2-1 (65) Viktor Dukanovic (Nahir Besara), 2-2 (69) Naeem Mohammed (Erik Ahlstrand)
Varningar Naeem Mohammed (42), Kazper Karlsson (55)