Notiser efter HBK-Kalmar FF

Här kommer lite notiser efter sista hemmamatchen i Allsvenskan 2023 mot Kalmar FF. 3-0 innebär säkrat allsvenskt kontrakt.
Naeem Mohammed var hans sjätte och sjunde mål för HBK i Allsvenskan. Flest mål i dagens trupp har Marcus Olsson gjort med 12 st. sammanlagt.

Gårdagens publiksiffra innebär ett publiksnitt i år på 6 607. Det är det högsta snittet sedan 2004.

För Andreas Johansson var det hans 427:e match i Allsvenskan. Bara Sven Andersson, som målvakt, har spelat fler: 431. I HBK spelade "Ante" sin 477:e A-lagsmatch och ligger nu totalt femma efter att ha passerat Håkan Svensson. De som ligger före är Jan Jönsson 557 matcher, Torbjörn Arvidsson 543 matcher, Fredrik Andersson 500 matcher och Tommy Jönsson 485 matcher.

Det var blott trettonde hemmamatchen i november i Allsvenskan genom tiderna och sjätte vinsten. HBK hade mött Kalmar FF en gång tidigare i denna kalla månad och det var för femton år sedan när KFF säkrade sitt enda guld efter 2-2 på Örjans vall.

Snittet på startelvan var 27,91 år och från start spelade tre egna spelare. Det var 714:e matchen i följd med egen spelare från start.

Längst sprang Joel Allansson i går med 10 941 meter. Snabbast var Erik Ahlstrand med en topphastighet på 33,45 km i timmen.

I går var sista hemmamatchen i årets allsvenska. HBK har på hemmaplan vunnit fem av matcherna, spelat oavgjort i fem matcher och förlorat fem stycken. Vid sex av matcherna har HBK hållit nollan.

Senast HBK vann med minst tre mål på hemmaplan i Allsvenskan var 2017 när de besegrade Jönköpings Södra med 6-1.