Akademikollen vecka 47

Tre tävlingsmatcher i helgen för akademin i helgen. Utöver det spelades en testmatch med inbjudna spelare och en blandning från akademilagen mot Kungsbacka IF. Seger med 12-2 i den matchen.

P19

P19 mötte Falkenberg på bortaplan under lördagen och vann med 6-0.

HBK gjorde en väl genomförd match och ledde med 0-2 i paus efter mål av Linus Abrahamsson och Altin Mazreku.

I andra utökade Mazreku, Ek, Lerner och Rolfsson och P19 åkte hem med tre poäng. Goda chanser för fortsatt spel i Ligacupen till våren.

Falkenbergs FF P19 - HBK P19, 0-6 (0-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi (Wilton Ljunggren, 62), Bleon Kurtulus (William Backhausen, 60), Noel Wikström, Filip Andersson - Altin Mazreku (Nikola Vrban, 73), Måns Andersson (Isaac Carlsson, 73), Olle Johansson (Manfred Nilsson, 64), Marius Lerner - Linus Abrahamsson (Lukas Ek, 73), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström
Mål 0-1 (22) Linus Abrahamsson (Viggo Rolfsson), 0-2 (32) Altin Mazreku (Marius Lerner), 0-3 (53) Altin Mazreku (Måns Andersson), 0-4 (77) Lukas Ek (Filip Andersson), 0-5 (79) Marius Lerner (Isaac Carlsson), 0-6 (87) Viggo Rolfsson (Marius Lerner)

P17

P17 vann med hela 6-1 när man var först ut i helgen och mötte FFF i ligacupens andra omgång.

HBK satte sig i förarsätet direkt när man gjorde 1-0 efter två minuter och det mesta av spelet förlades till FFF:s planhalva. Trots lite slarv med tekniken och att värderingen i passningsspelet inte var på topp lyckades HBK göra 2-0 i 33:e. Det fanns ytterligare lägen att straffa hemmalaget men 2-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken var det bättre koncentration och HBK kunde göra hela fyra mål framåt och ett par av dessa på riktigt fina omställningar. I den 82:a fick FFF in ett tröstmål och slutresultatet skrivs till 6-1. Värt att notera att det var tre stycken spelare som gjorde två mål vardera i form av Dion Mehmeti, Olle Andersson-Wramneby och Karl Jönsson.

Falkenbergs FF P17 - HBK P17, 1-6 (0-2)

Startelva John Bunnert-König - Rasmus Karlsson (Erik Ecklein, 61), Svante Karlsson, Kevin Andersson-Lönnegård, Lennox Wyes-Pejle - Leon Krasniqi, Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmqvist (Erjon Kasumi, 61), Dion Mehmeti - Leart Asllani (Karl Jönsson, 70), Olle Andersson-Wramneby (Vincent Kabashi, 70)

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 1-0 (2) Dion Mehmeti (Lennox Wyes-Pejle), 2-0 (33) Olle Andersson-Wramneby (Dion Mehmeti), 3-0 (66) Olle Andersson-Wramneby (Leon Krasniqi), 4-0 (71) Dion Mehmeti (Leart Asllani), 5-0 (74) Karl Jönsson (Leart Asllani), 6-0 (81) Karl Jönsson (Dion Mehmeti), 6-1 (84)

P16

Ett supertaggat hemmalag ställde till en massa oreda för HBKs P16-lag, under lördagens sena match.

Trots ett tidigt ledningsmål (3), efter klassiskt klapp-klapp spel för HBK:arna, så var det Utsikten som var vassast under första halvlek. Kvittering till 1-1 och UBK gick till paus med en 2-1-ledning.

Sen började inte andra halvlek lysande heller, med ytterligare ett hemmamål, och underläge 3-1 (47). Kämpaglöden infann sig, och HBK reducerade nästan omgående 2-3 (54), tyvärr fick Utsikten in ytterligare ett mål 4-2 (61). HBK reducerade 4-3 (63) på ett långt inspel, som målvakten hjälpte in i mål.

Utsikten tilldelades en straff i 65 minuten, som missades. Det dröjde ända till 76:e matchminuten när HBK kvitterade på ett långskott.

Utsiktens BK P16 - HBK P16, 4-4 (2-1)

Startelva John Wahlund - Zack Pettersson (Oscar Simonsson, 63), Max Holmgren, Melker Ekenstjärna, Ludvig Ek (Gustav Buhre, 70) - Ludvig Arvidsson, Love Eriksson, Vincent Kabashi (Elion Zekaj, 70), Benjamin Krupic (Tion Salihu, 76)) - Sam Wijk, Karl Jönsson

Avbytare utan spel Theodor Andersen (mv)

Mål 0-1 (3) Karl Jönsson (Sam Wijk), 1-1 (10), 2-1 (27), 3-1 (46), 3-2 (54) Karl Jönsson (Love Eriksson), 4-2 (61), 4-3 (63) Benjamin Krupic (Ludvig Arvidsson), 4-4 (76) Elion Zekaj (Sam Wijk)