Akademikollen vecka 46

Det må vara mitten på november 2023 men för akademifotbollen i Sverige har nu säsongen 2024 inletts. Våra tre äldsta ungdomslag har alla varit igång med de första tävlingsmatcherna för året.

P19

Precis som P17 mötte P19 Varbergs BoIS och man gjorde ingen kanoninsats men vann till slut med 2-1.

I första halvlek var det mest HBK med bollen men Varberg var farligare när dem väl anföll. HBK slarvade med tekniken och satte inte upp tillräckligt högt tempo.

I andra gjorde HBK 1-0 på straff, Varberg kvitterade på straff och HBK utnyttjade en kommunikationsmiss i Varbergsförsvaret och vips hade man öppet mål för 2-1, vilket blev slutresultatet.

HBK P19 - Varbergs BoIS P19, 2-1 (0-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu (Bleon Kurtulus, 52), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson - Linus Abrahamsson (Vincent Johansson, 70), Hugo Rödin (Måns Andersson, 60), Olle Johansson, Altin Mazreku (Marius Lerner, 70) - Malte Persson, Viggo Rolfsson (Edmond Berisha, 60)
Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Manfred Nilsson
Mål 1-0 (55) Filip Andersson, straff, 1-1 (75) straff, 2-1 (81) Edmond Berisha (Bleon Kurtulus)

P17

Det blev 2-2 för nya P17 i den första tävlingsmatchen i ligacupen.

I den första halvleken kontrollerade hemmalaget spelet och matchen i mångt och mycket. 1-0 gjorde av Erik Ecklein vars skott seglade in i bortre burgaveln och ställde Varbergs målvakt. Även 2-0 kom innan paus då Leart Asllani sprang sig fri och fick lite turligt in bollen. Förutom målen var där ett antal fina inlägg som kunde resulterat och Varberg hotade främst genom lite omställningar.

I den andra halvleken pressade Varberg högre upp i plan och lyckades vinna lite bollar och hemmalaget blev lite stressade och slarviga i passningsspelet. Varberg gjorde 2-1 efter ett bolltapp på offensiv planhalva och de var inte nöjda där utan kunde också göra 2-2 när man utnyttjade slarv i sista tredjedelen av hemmalaget. Förutom det så hade faktiskt Varberg ett par skott i stolpen och var närmast segern tillslut.

HBK P17 - Varbergs BoIS P17, 2-2 (2-0)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Kevin Andersson- Lönnergård, Svante Karlsson, Erik Ecklein (Rasmus Karlsson,  65) - Alfred Hilding (Benjamin Krupic, 75), Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren, Dion Mehmeti - Sam Wijk (Olle Andersson-Wramneby, 65), Leart Asllani (Erjon Kasumi, 75)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König, Lennox Wyes-Pejle

Mål 1-0 (10) Erik Ecklein, 2-0 (42) Leart Asllani, 2-1 (55), 2-2 (63)

P16

Nya P16 spelade mot Falkenbergs dito i Ligacupens första omgång.

HBK tog tag i taktpinnen och behöll den matchen ut. Spelet bedrevs på offensiv planhalva mestadelen av matchen. Falkenberg stack upp lite då och då och kunde kvittera i minut 7, efter att HBK tagit ledningen minuten före.
HBK gjorde 7 mål i första halvlek och 4 mål i andra. Karl Jönsson gjorde 7 mål.

HBK P16 - Falkenbergs FF P16, 11-1 (7-1)

Startelva Theodor Andersen - Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 55), Max Holmgren, Gustav Buhre (Zack Pettersson, 52), Melker Ekenstjärna - Ludvig Arvidsson (Elion Zekaj, 55), Elion Zekaj (Love Eriksson, 67), Vincent Kabashi, Benjamin Krupic (Noah Hallonlöf,  45) - Tion Salihu, Karl Jönsson,
Avbytare utan speltid John Wahlund.
Mål 1-0 (6) Karl Jönsson (Vincent Kabashi), 1-1 (7), 2-1 (15) Benjamin Krupic (Ludvig Arvidsson), 3-1 (25) Karl Jönsson (Ludvig Arvidsson), 4-1 (29) Karl Jönsson, straff, 5-1 (31) Benjamin Krupic (Ludvig Arvidsson), 6-1 (32) Karl Jönsson (Ludvig Arvidsson), 7-1 (38) Elion Zekaj (Tion Salihu), 8-1 (67) Vincent Kabashi, 9-1 (79) Karl Jönsson (Vincent Kabashi), 10-1 Karl Jönsson, 11-1 (88) Karl Jönsson (Elion Zekaj)