Akademikollen vecka 45

P19 avslutade säsongen under lördagen. För P16, P17 och P19 börjar nästa tävlingssäsong redan nästa vecka då 2024 års Ligacup drar igång.

P19

För Malmö gällde seger för att ta tredjeplatsen och få en plats till Skandinaviska mästerskapen. För HBK gällde äran och någon tabellplacering.

MFF började klart bäst och HBK var inte alls redo. Det var ett slarvigt HBK-gultklätt lag.

Hemmalaget tog rättvist ledningen med 1-0 efter åtta minuter men sen jämnade matchen ut sig. HBK hade några nästan lägen där perfekta brytningar eller något kom ivägen i sista stund.

I andra halvlek började hemmalaget bättre men HBK kom in i det mer och mer. Det var något läge åt varje håll.

P19 gjorde ett kvadrupel byte efter 78 minuter och några av dem inhopparna var direkt inblandade i kvitteringen. Inhoppande Axel Abrahamsson spelade fram Viggo Rolfsson som i sin tur satte fram inhoppande Malte Persson som sköt in bollen i mål från nära håll.

MFF gick för det men HBK höll undan och lagen delade på poängen i P19-Allsvenskans sista omgång. För HBK blev det till slut en femteplats fem poäng bakom just Malmö FF.

Malmö FF P19 - HBK P19, 1-1 (1-0)

Startelva Alexander Nielsen - Emir El-Kathemi (Benjamin Fazljiu, 71), Bleon Kurtulus, Noel Wikström (Axel Abrahamsson, 78), Filip Andersson (Marius Lerner, 88) - Linus Abrahamsson (Vincent Johansson, 78), Måns Andersson, Laurent Qitaku (Manfred Nilsson, 78), Leo Hedenberg - Edmond Berisha (Malte Persson, 78), Viggo Rolfsson