Seger för P19

P19 satte full fart från början i bortamatchen mot Torns IF. En mycket bra första halvlek ledde till en 3-0-ledning. I andra blev det inte samma och 1-1 i den. Totalt sett en välförtjänt seger med 4-1.
HBK satte som sagt fart och Pontus Carlsson gjorde 0-1 efter sju minuter på Leo Hedenbergs inspel. HBK skapade mera men det dröjde tills minut 29 när ytterbacken Filip Andersson kom fri och gjorde 0-2. 0-3 kom i efterspelet efter en hörna där Albin Ahlstrand hittade Bleon Kurtulus på bortre ytan.

- En fint genomförd halvlek på många sätt, säger Alexander Sakac.

Matchbilden såg likadant ut i andra halvlek och Torns målvakt visade vid flertalet tillfällen att han var duktig. Albin Ahlstrand hittade Bleon Kurtulus på en kort variant-hörna efter 71 minuter till 0-4. Torn fick in en, i HBK-ögon, mycket onödig reducering efter att man tappat boll och dragit på sig en frispark en bit från ena hörnflaggan.

- Torn har svårt att sätta något emot idag. De försökte och stod upp väl men förutom någon kontring och reduceringsmålet så är det inte ofta vi sätts på prov kring delen av försvara målet. Vi vinner bollen ofta högt och kunde anfalla därifrån. Dock så är det tufft att luckra upp låga motståndare men vi lyckades tillräckligt mycket idag även om vi kunde varit effektivare i andra halvvlek, avslutar en nöjd Alexander Sakac.

Torns IF P19 - HBK P19, 1-4 (0-3)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu, Bleon Kurtulus, Viktor Dahlin (Noel Wikström, 71), Filip Andersson (Axel Abrahamsson, 60) - Pontus Carlsson (Lucas Gustafsson, 83), Albin Ahlstrand (Måns Andersson, 83), Laurent Qitaku, Leo Hedenberg (Enis Krasniqi, 83) - Lorent Mehmeti, Elis Wijk (Linus Abrahamsson, 56)
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf
Mål 0-1 (7) Pontus Carlsson (Leo Hedenberg), 0-2 (29) Filip Andersson (Leo Hedenberg), 0-3 (32) Bleon Kurtulus (Albin Ahlstrand), 0-4 (71) Bleon Kurtulus (Albin Ahlstrand), 1-4 (86)