P17 fick nöja sig med 3-3 trots en stark upphämtning!

0-2-underläge trots stort spelövertag vändes till 3-2 och sen blev det 3-3 trots allt.

Redan i den 4:e matchminuten slarvar hemmalaget och Eskilsminne kan ta ledningen. Därefter trycker ”blåklätt” på framåt och därför kommer 0-2 som en kalldusch när Eskil kontrar in sitt andra mål för dagen i minut 15.

HBK skulle spräcka nollan i 26.e minuten när Olle Johansson får en bjudning från en motspelare. Man fortsätter störa bortalaget högt upp i planen men lyckas inte förvalta lägena man får. 2-2 skulle dock komma precis innan paus. Edmond Berisha sätter behärskat straffen han själv fixat och 2-2 är ett faktum.

Hemmalaget har det mesta av spelet i andra halvlek och trycker tillbaka Eskilsminne. Lukas Ek får ett läge men skjuter rakt på målvakten. I den 76:e minuten skulle han dock få revansch efter ett fint anfall längs högersidan hittar Emir El-Khatemi just Ek i straffområdet och vändningen fullbordad.

Ytterligare chanser finns att avgöra och döda matchen men Eskil spelarna kämpar väl och man straffar också HBK-laget i den 85:e. Frispark en bit in på offensiv planhalva som seglar förbi alla i hemmalaget och in i mål. Slutresultatet skrivs därmed till 3-3.

- Vi är inte på tårna i inledningen av matchen och sätter oss i uppförsbacke direkt. Därefter äter vi oss in i matchen och äger matchen i mångt och mycket. Men vi är återigen lite för ineffektiva framåt och släpper alldeles för enkla mål bakåt för att vi ska vara nöjda idag, säger Mattias Olofsson.

HBK P17 - Eskilsminne P17 3-3 (2-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Albin Hyseni (Emir El-Khatemi, 65), Hjalmar Åberg, William Backhausen, Wilton Ljunggren (Erion Maxharraj, 73) - Nikola Vrban, Olle Johansson, Manfred Nilsson (Isaac Carlsson, 75), Dilon Ademi - Malte Persson (Vincent Johansson,65), Edmond Berisha (Lukas Ek, 65)

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf, Edis Helic

Mål 0-1 (4), 0-2 (15) , 1-2 (25) Olle Johansson), 2-2 Edmond Berisha, 3-2 (76) Lukas Ek (Emir El-Khatemi) 3-3 (85)