P16 och P17 segrade i helgen

P16 vann nere i Trelleborg och P17 vann hemma i Halmstad mot Falkenberg.

P17

Derby mot FFF stod på schemat under söndagen för P17. Redan efter 18 min så stod det 3-0 i hemmalagets favör, detta efter att i tur och ordning Marius Lerner, Lukas Ek och Nikola Vrban gjort ett varsitt mål.

Tufft läge för FFF som ändå försöker spela och sticker upp vid några få tillfällen men egentligen utan att skapa några farliga chanser. Hemmalaget kunde istället göra 4-0 (33) ,5-0 (42) och 6-0 (44) innan halvlek genom ytterligare 1 mål av Nikola Vrban och Lukas Ek som fullbordar sitt hattrick.

- Vi stör FFF i deras uppbyggnad och kan straffa dom ganska hårt på deras misstag under första halvlek, kommenterar Tomas Carlsson.

HBK kontrollerar andra halvlek och även om FFF har lite mer boll än i första tillåts de inte skapa så många chanser. I den 63min drygar istället Wilton Ljunggren ut ledningen till 7-0. 8-0 kommer i den 85:e genom Edis Helic från straffpunkten. Men sista ordet skulle FFF få genom lite slarv i hemmalaget kan man efter en omställning göra 8-1 bakom vikarierande John Wahlund i hemmamålet. Wahlund som till vardags spelar med P15 laget och gjorde en stabil insats var värd att hålla 0:an.

- Vi gör 8 mål framåt vilket naturligtvis är bra, sen finns det alltid saker att jobba på ändå. Defensivt behöver sitta ihop ännu bättre och underkasta oss det hårda jobbet för varandra. Särskilt om vi möter ännu tuffare motstånd framöver som kan straffa oss hårdare än vad FFF kunde idag, säger Mattias Olofsson huvudtränare i P17.

HBK P17 - Falkenbergs FF P17, 8-1

Startelva John Wahlund - Sinisa Antunovic (Erion Maxharraj, 57), Hjalmar Åberg (Edis Helic, 67), William Backhausen, Wilton Ljunggren – Vincent Johansson (Oliver Kapsimalis, 67), Manfred Nilsson (Isaac Carlsson, 60), Gustav Nilsson, Marius Lerner (Dilon Ademi, 67)- Nikola Vrban, Lukas Ek

Mål 1-0 (8) Marius Lerner (Hjalmar Åberg), 2-0 (11) Lukas Ek (Gustav Nilsson), 3-0 (18) Nikola Vrban (Manfred Nilsson), 4-0 (33) Lukas Ek (Vincent Johansson), 5-0 (42) Nikola Vrban, 6-0 (44) Lukas Ek (Wilton Ljunggren), 7-0 (63) Wilton Ljunggren (Lukas Ek), 8-0 (85) Edis Helic (Lukas Ek), 8-1 (90)

P16

P16 åkte till Trelleborg för sista omgången av ligacupen.

HBK börjar bra, vinner boll högt upp i banan och kommer till några halvchanser.

Men det är Trelleborg tar ledningen i minut 12, där en högerhörna går direkt i mål.

HBK tar kommandot och kan kvittera i minut 31. Erjon Kasumi sätter Karl Jönsson i friläge och kvitterat 1-1.

- I pausen pratar vi om att ta bollen framåt så ofta vi kan, sitta ihop i defensiven och noggranna i sista tredjedelen, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

HBK startar bra med tryck på TFF. Men återigen är det TFF som åter igen tar ledningen på en kantfrispark där en TFFare kan stöta in bollen efter en retur, i minut 57.

HBK kvitterar på hörna, återigen Karl Jönsson, denna gång på nick i minut 59. TFF har lite tryck men HBK är farliga i omställningarna. Sista 10 minuterna är det HBK som styr.

Benjamin Krupic sätter 2-3 i minut 85.

- Vi gör de saker vi tränat på i veckan. Tar oss in i assistzon och bemanna boxen, samt har ett kontrollerat passningsspel längre stunder, säger tränaren Fredrik Andersson.

Trelleborgs FF P16 - HBK P16, 2-3

Startelva Neo Dam - Erik Ecklein, Lennox Wyes-Pejle, Svante Karlsson, Rasmus Karlsson (ut 60) - Oliver Kapsimalis, Erjon Kasumi (ut 60), Ian Rössel (ut 50), Dion Mehmeti - Karl Jönsson, Benjamin Krupic

Avbytare Albin Kelmendi (in 60), Vincent Kabasi (in 50), Ludvig Ek (in 60).

Mål 1-0 (12), 1-1 (31) Karl Jönsson (Erjon Kasumi), 2-1 (57), 2-2 (59) Karl Jönsson (Oliver Kapsimalis) 2-3 (85) Benjamin Krupic (Oliver Kapsimalis)