P16 gästade Eskilsminne

P16 gästade Eskilsminne på söndagen för match i tredje omgången av ligacupen.

- Första halvlek gör vi riktigt bra, säger Tobias Dock i P16 staben.

- HBK gör det mesta rätt i första halvlek. Står högt vinner bollen där vi vill och kan hota Eskilsminne i 45 minuter, säger Fredrik Andersson i P16 staben.

Oliver Kapsimalis gör 0-1, där Filip Tellberg tar bollen förbi på kanten, sätter bollen snett inåt och Oliver sätter bollen behärskat intill bortre stolpen, i minut 26.

Oliver kan på egen hand göra 0-2 på ett fint skott i bortre i minut 29.

HBK har flera möjligheter att öka på ledningen i första halvlek, Leart Asllani har två heta lägen inne i straffområdet, utan att resultera i mål.

- I pausen pratade vi om att fortsätta ta bollen framåt, att vid bollvinst ta bollen ifrån ytan snabbare, säger Tobias Dock.

Eskilsminne kliver upp högre i banan i andra halvlek och gör det svårt för HBK att spela sig genom lagdel för lagdel. Eskilsminne gör 1-2 i minut 60, på en frispark som går direkt i mål.

HBK lyfter sig och skapar heta målchanser, utan att resultera i mål. I minut 86 kvitterar Eskilsminne, där vi egentligen har full koll, men bollen går in i mål.

Matchen slutar 2-2.

- Killarna följer matchplanen i 60-70 minuter. Skapar klart fler målchanser än i dom tidigare matcherna. Vi tar oss in i box, arbetar med tidiga inlägg, spelvändningar centralt, säger tränaren Fredrik Andersson.

Eskilsminne P16 - HBK P16 2-2 (0-2)

Startelva Adam Wihed (ut 45) - Filip Tellberg (ut 55), Lennox Wyes-Pejle (ut 30, in 70) Svante Karlson (ut 70), Melker Ekenstjärna (ut 65) - Erjon Kasumi (ut 51), Elliot Magnusson Thydell (ut 65), Albin Kelmendi (ut 52), Oliver Kapsimalis - Leart Asllani, Alfred Kjellsson

Avbytare Neo Dam (in 46), Alfred Hilding (in 51), Arvid Holmgren (in 52), Leon Krasniqi (in 55), Erik Ecklein (in 65), Ian Rössel (in 65), Kevin Andersson Lönnergård (in 30)

Mål 0-1 (26) Oliver Kapsimalis (Filip Tellberg), 0-2 (29) Oliver Kapsimalis, 1-2 (60), 2-2 (87)