Oavgjort för P16

Kalmar gästade Halmstad Arena för genrep mot P16.

HBK startade klart bäst och gjorde en bra första halvlek.

P16 hotade och kom in i gästernas straffområde ofta.

Benjamin Krupic var nära att göra 1-0 redan i minut 3. HBK fortsätter att skapa farliga målchanser, så i minut 24 kan Karl Jönsson göra 1-0 efter en bollvinst på kanten där en snabb spelvändning öppnar upp för Rasmus Karlsson som slår ett tidigt inlägg och Karl kan på bakre stolpen rulla bollen enkelt i mål. Ett riktigt fint mål.

2-0 kom bara fyra minuter senare. Rasmus Karlsson hittar Karl Jönsson som nickar ner till Alfred Hilding som gör sin försvarare och kan prickskjuta i bortre krysset. HBK har en fin period här.

Därför var det lite ologiskt att Kalmar kan reducera i minut 36 på hörna.

- Vi pratade i pausen att vara mer spelbara, att använda färdigt ytorna, säger Alexander Nilsson i P16 staben. Tobias Dock lägger till att killarna skall vara mer noggranna i passningsspelet.

Andra halvlek kommer Kalmar ut med hög press och energi. När HBK kan spela sig ur den pressen så skapar HBK många målchanser. Spelet böljar lite framåt och tillbaka, men det är HBK som har dom hetaste chanserna.

Men Kalmar som skulle göra det sista målet i minut 85 och 2-2.

- Vi tar med oss att vi ofta kommer rättvända in i Kalmars straffområde och skapar målchanser. Killarna gör bra saker, kombinerar fint med varandra. Det är ett bra genrep, bara fler mål som saknas, men det kommer, det är jag övertygad om, säger tränaren Fredrik Andersson

HBK P16 - Kalmar FF P16, 2-2

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Lennox Wyes-Pejle (ut 77), Svante Karlsson, Rasmus Karlsson (ut 65) - Oliver Kapsimalis (ut 84), Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren (ut 70), Alfred Hilding (ut 84) - Karl Jönsson (ut 68), Benjamin Krupic.

Avbytare Neo Dam, Erik Ecklein (in 65), Max Holmgren (in 77), Albin Kelmendi (in 84), Lucas Schramm (in 84), Erjon Kasumi (in 70), William Nilsson (in 68),

Mål 1-0 (24) Karl Jönsson (Rasmus Karlsson), 2-0 (28) Alfred Hilding (Karl Jönsson), 2-1 (36), 2-2 (85).