Matchdax herr: IFK Värnamo

HBK:s herrlag möter IFK Värnamo i en träningsmatch imorgon, lördag 18/3. Matchen spelas på Halmstad Arena Plan 7 och startar kl. 12.00.

TVÅ SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Hur är läget i truppen och hur har träningsveckorna efter Häcken-matchen varit?

- Hälsoläget är bra i truppen och nu är det bara Benjamin Hjertstrand och Taulant Parallangaj som inte deltar i träningarna. Gustav Friberg kan nu delta i våra träningar och det är mycket positivt. I förra veckan ställde det dåliga vädret till det för fotbollsträningen och då fick vi ha några fyspass i stället. Den här veckan har fotbollsträningarna fungerat bra och vi har haft bra träningar. 


Nu möter ni IFK Värnamo i den näst sista träningsmatchen efter två veckors speluppehåll. Hur går tankarna inför den här matchen?

- Vi möter ett lag som har vunnit sju av åtta träningsmatcher, så det blir en bra test för oss. Vi får en chans att testa vårt försvarsspel eftersom Värnamo är ambitiösa och duktiga i sitt passningsspel. Vår förhoppning är att vi kan vara aggressiva och därigenom vinna boll i intressanta lägen och komma till målchanser och snabba attacker. Vi vill också ha längre anfall och trycka ner Värnamo och skapa målchanser den vägen också. Det blir en intressant match mot en bra motståndare.


TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED
19. Albin AHLSTRAND
21. Marcus OLSSON

24. Amir AL-AMMARI

27. Melvin SJÖLAND
30. Alexander JOHANSSON

NOTERAT

SITTPLATSBILJETTERNA TILL den allsvenska premiärmatchen på Örjans vall mot AIK den 2 april är nu snart slutsålda.

VIKTOR GRANATH gjorde sitt första tävlingsmål i HBK när han glidtacklade in kvitteringen till 1–1 mot BK Häcken i den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen den 4/3.

IGÅR, TORSDAG, HADE A-LAGSTRUPPEN utbildning i hjärt- och lungräddning.
– Mycket jobbigare än man tror, men väldigt bra att kunna, sa Marcus Olsson till Hallandsposten.