Matchdax Herr: IF Elfsborg

Senaste nytt med Magnus Haglund inför genrepet mot IF Elfsborg. 
Hur känns läget inför dagens match?

- Det blir vår första gräsmatch som kommer spelas på Skedalaheds IP idag. Vi känner oss redo för genrepet och möter ju ett lag som givetvis är duktiga, som kan vara med och slåss om guldet. Så det blir en bra värdemätare för oss och ett bra sätt att ytterligare komma upp i tempo inför matchen mot AIK. 

Hur har träningsveckan sett ut? 

- Vi har haft en bra träningsvecka. Denna veckan har vi tränat på gräs på Sannarp och det känns skönt för då känner man att det närmar sig premiär på riktigt. Vi har jobbat vidare med såväl försvarsspel som anfallsspel i veckan och vi känner att vi tar steg för varje dag som går. Samspelet blir allt bättre hela tiden. 

Hur ser läget ut med spelarna? Finns det bortfall?

- Läget är att vi vilar Joseph Baffoe, en säkerhetsåtgärd på grund av känning i framsidan, Benjamin Hjertstrand har känning i sin baksida så han hoppas vi köra fullt om ca 10 dagar. Gustav Friberg är i full träning, tränat en hela vecka nu men behöver träna mer innan han är aktuell för match, förväntas göra comeback med U21 i början på april. Taulant Parallangaj är fortsatt inte klar för full träning eller match, Leo Hedenberg känning i ljumske och Villiam Dahlström känning i höftböjare. Typiskt med vissa skador när man byter underlag. 

Nu har det varit regnigt i dagarna och regnar även idag och planen kommer vara tung. Hur känner ni inför det?

- Vi kunde ju spelat på en bra konstgräsplan idag, men jag vill inte ha det. Jag vill ha en gräsmatch för det blir annorlunda spel än att spela på konstgräs, dessutom behöver vi känna på det ordentligt innan premiären på Örjans Vall. Så vi prioriterar att denna matchen går på gräs framför konstgräs, även om planerna i slutet av matchen inte är perfekta.