Förlust för dam

Positiva svar trots förlust. Damlaget mötte det förväntade topplaget i Elitettan, Trelleborgs FF, i en träningsmatch i lördags. Matchen slutade med seger för TFF med 3 – 0 efter 2 – 0 i paus.

-Trelleborg har rustat inför Elitettan och vi står upp bra mot ett väldigt kvalificerat motstånd. De skapar några lägen men totalt står vi upp bra hela matchen igenom, säger damtränaren Fredrik Andersson.

HBK börjar bäst och sätter direkt press på Trelleborg och i inledningen är det fördel i det för dagen helgula bortalaget. I matchens 24:e minut får TFF en feldömd frispark precis utanför straffområdet. Bollen träffar Tilde Duphorn i ansiktet men domaren bedömer det som hands. På den efterföljande frisparken placerar TFFs Edina Filekovic snyggt och otagbart i Isabel Sandströms högra kryss.

10 minuter senare gör TFF 2 – 0 efter en omställning.

I andra börjar HBK återigen väldigt bra och det är en jämn match. Sista halvtimman är TFF det bättre laget och kontrollerar mycket av spelet men HBK ger sig aldrig utan kämpar i 90 minuter på ett bra sätt.

Med kvarten kvar gör Edina Filekovic sitt andra mål, också det på frispark som ändrar riktning på en spelare och helt ställer Isabel Sandström.

HBKs damlag visar att de är på rätt väg med en ny uppställning och lite annorlunda spel mot tidigare. Hela laget gör bra ifrån sig där främst försvarsspelet börjar se bra ut.

- Nu skall vi fortsätta med bra försvarsspel men jobba med offensiven och bli lite tydligare i vägar framåt.

Den nykomponerade backlinjen med Lisa Herrlin, Elsa Karlsson, Tilde Duphorn och Thea Staffansson gjorda alla en bra match med god hjälp från mittfältare och anfallare.

Framåt skapade vi några chanser där Lovisa Brogren hade bästa avslutet men en väldigt bra räddning av Trelleborgs målvakt förhindrade att HBK skulle sätta lite press och nerv i matchens avslutning.

Trelleborgs FF dam - HBK dam 3-0 (2-0)

Startelva Isabel Sandström – Lisa Herrlin (85), Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Thea Staffansson (75) – Matilda Johansson, Elvira Johansson, Nicolina Svensson (75) – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson (65), Nellie Granstam (85)

Avbytare Maja Arvehell, Edit Bernsfelt (65), Ebba Sandgren (75), Ebba Hellgren (75), Izabella Patel (85), Emmy Ecklein (85)

Mål ,1 – 0 Edina Filekovic 24:e, 2 – 0 Hanna Persson 35:e, 3 – 0 Edina Filekovic 73:e