Vi synar Malmö FF

Mesta mästarna och ledarlaget i Allsvenskan, Malmö FF, kommer till ett välfyllt Örjans vall söndagen den 14 maj för att möta HBK:s herrlag. MFF har nu sju raka vinster och leder Allsvenskan med fem poäng före IF Elfsborg.

DETALJER

Vad HBK – MalmöFF

När Söndag 14 maj kl. 17.30

Var Örjansvall

Domare Andreas Ekberg

TV-Sändning Discovery+

Biljetter hbk.ebiljett.nu


KLUBBEN

Namn Malmö FF

Bildades 1910

Allsvenska säsonger 87

Hemsida mff.se

Tränare Henrik Rydström, sedan 2023

Lagkapten Anders Christiansen


POÄNGSPELARNA

Isaac Thelin 8 (8 mål + 0 assist)

Sebastian Nanasi 6 (4 + 2)


RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort Gabriel Busanello


LÖPARNA

Gäller senaste hemmamatchen mot AIK, enligt allsvenskan.se

11 076 meter– Hugo Larsson

9 529 meter – Sebastian Nanasi


SPRINTERN

Topphastighet i den senaste hemmamatchen mot AIK, enligt allsvenskan.se

32,74 km/h JosephCeesay


KOMMENTAREN

Malmö FF går som tåget i Allsvenskan och i söndags vann de sin sjunde raka seger när de vann över AIK med 3–1. AIK tog ledningen på straff i den 8:e minuten genom Oman Faraj. Bara två minuter senare kvitterade Stefano Vecchia för MFF och i den 15:e minuten gjorde Sebastian Nanasi 2–1 till Malmö. Anders Christiansen gjorde sitt första allsvenska mål i år när han i slutet på första halvlek fastställde slutresultatet till 3–1. 


Efter matchen sa Malmös tränare Henrik Rydström det här i Discovery+-sändningen:

- Jag mår mycket bra nu. Det är viktigt att man också tillåter sig att njuta. Det har nu varit tre matcher på kort tid och det blir nästa sak hela tiden. Vi njöt ett par timmar efter Varberg och så njuter vi lite mer nu och får fira med supportrarna också, så att man inte fastnar i en massa krav.


- Vi blir inte stressade när vi hamnar i underläge. Det har hänt några saker som har stärkt oss. Vi kan ta matchen i Svenska cupen mot Degerfors, där vi vände sent. Det var för gruppen ett kvitto på att om vi tror på det vi gör, så kan vi vända. Förra året var det inte så. Vi har en trygghet i att vi ska spela vår fotboll matchen igenom och det gör att du inte får någon panik.


- Det är en lång match för motståndarna på Eleda stadion. De ska göra många bra saker och länge för att slå oss. Det är också skönt. Jag sa till spelarna i halvtid att jag älskar att titta på hur de spelar fotboll. Nu blev andra halvlek kanske lite mer försiktig men det var ändå bra kontroll.


MATCHFORM

7 maj Malmö FF – AIK 3 – 1
4 maj Varbergs BoIS – Malmö FF 0 – 6
30 april Malmö FF – Hammarby IF 4 – 2
24 april Malmö FF – IFK Norrköping 3 – 0
17 april IFK Göteborg – Malmö FF 0 – 1
8 april IF Brommapojkarna – Malmö FF 1 – 2

BORTASTATISTIK

Malmö FF har hittills spelat tre bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit tre segrar. I den senaste bortamatchen vann de med 6–0 mot Varbergs BoIS. Sebastian Nanasi gjorde ett hattrick och de övriga målen gjorde Hugo Larsson, Søren Rieks ochTaha Ali.


SENASTE STARTELVAN

7 maj mot AIK, hemma – seger (3 – 1)
Dahlin – Nielsen, Cornelius, Busanello – Ceesay, Peña, Larsson, Nanasi – Christiansen (k), Thelin, Vecchia