Vi synar BK Häcken

De regerande svenska mästarna BK Häcken möter HBK:s herrlag i den sjunde omgången i Allsvenskan. Matchen spelas söndagen den 7 maj kl. 17.30 på Örjans vall.

SPRINTERN

Topphastighet i den senaste hemmamatchen mot Djurgårdens IF,enligt allsvenskan.se

32,84 km/h Oscar Uddenäs

KOMMENTAREN

I onsdags mötte BK Häcken Djurgårdens IF hemma på Bravida Arena och vann med 4–1. Djurgården tog ledningen genom Joel Asoro på tilläggstid i den första halvleken. I den 53:e minuten kvitterade norrmannen Lars Olden Larsen för Häcken. Han sköt ett långskott i målvakten Vaihos vänstra kryss.

Sedan var det dags för en annan norrman att hamna i målprotokollet. Det var mittbacken Even Hovland som gjorde två nickmål på hörnor. I slutet på halvleken fastställde Lars Olden Larsen slutresultatet till 4–1.

Efter matchen blev tvåmålsskytten Even Hovland intervjuad i TV-sändningen från Discovery+ och då sa han det här om Häckens seger och sina två nickmål:

- Det har hänt tidigare att jag i en match har nickat in två mål på hörnor.
Första halvlek var inte tillräckligt bra från oss, så vi bestämde oss för att köra på från start i andra halvlek och höja tempot. Vi vet att vi är ett bra lag och det visade vi i andra halvlek när vi körde över dem. En jätteskön känsla nu efter matchen.

BORTASTATISTIK

Häcken har hittills spelat två bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit två segrar. I premiäromgången vann de mot IF Elfsborg med 2–0 och i den andra bortamatchen mot IK Sirius den 23 april blev det seger med 4–1. Målskyttar var Oscar Uddenäs, Mikkel Rygaard, Lars Olden Larsen och Bénie Traore.