Tre poäng inlastat i bussen från Uppsala

HBK hamnade i underläge men vände och vann på Studenternas i Uppsala mot Sirius. Målen gjordes av Viktor Granath och Erik Ahlstrand.
Jämn inledning på matchen. Nån hörna och något avslut åt vardera håll. Sirius bet sig fast efter 13-14 minuter med en del inlägg och ett par hörnor.

På hörnan i minut 16 hamnade en andraboll utanför HBK:s straffområde och Dennis Widgren avlossade och trots majoriteten av planens spelare i vägen så hittade bollen in i HBK-målet och 1-0 till hemmalaget.

I den 22:e minuten var Thomas Boakye nära på ett långt inkast av Phil Ofuso-Ayeh men nickavslutet var lite för löst så Siriusmålvakten hann fånga upp bollen på vägen mot krysset.

Boakye hade också nästa HBK-målchans sju minuter senare men avslutet täcktes.

HBK hade en bra period och det ledde till kvitteringen efter 32 minuter. Erik Ahlstrand slog ett inlägg som Kazper Karlsson nickade ner till Viktor Granath som placerade in 1-1.

Sirius med tryck avslutningsvis i halvleken men HBK fredade sig bra och inläggen/inspelen stoppades. HBK tog dock sista avslutet när Viktor Granath nickade strax utanför i den 47:e minuten.

- Tuff match, springa mycket, varmt och mycket dueller. Men vi står upp bra. Vi måste komma ur lite bättre och behålla bollen bättre, sa Viktor Granath till Discovery+ i paus.

10 minuter in i andra halvlek tog HBK ledning när Erik Ahlstrand smällde på från 30 meter.

I den 60:e minuten fick Malkolm Nilsson Säfqvist visa sina reflexer när Hjalmarsson gick på avslut inne i straffområdet. Strax där innan gick Viktor Granath ner för räkning efter en smäll. Han testade att spela en stund men det funkade inte. Alexander Johansson ersatte.

Dubbelparad av "Malle" i 75:e minuten. Roche avslutade ifrån en bit utanför straffområdet. "Malle" räddade men Sirius var först på returen men snabbt uppe kunde "Malle" rädda ut till hörna. Tre minuter senare visade han upp sin kvalitet igen när bollen via lite ben kom fram till en fristående Siriusspelare men "Malle" räddade till hörna.

Fem minuters tillägg och Sirius fick en feldömd hörna. På andrabollen skjuter Bjarnasson i ribban.

HBK höll ut och tre poäng med i bussen till Halmstad.

- Vi fick jobba för segern idag. En tuff bortamatch mot ett desperat Sirius, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

- Vi hade inte alltid kontroll i första halvlek. Men bättre i andra, fortsatte "Malle".

- Konstgräset går mycket snabbare än gräs. Vi anpassar oss, avslutar Malkolm.

IK Sirius - Halmstads BK, 1-2 (1-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Joel Allansson, 70), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Thomas Boakye - Erik Ahlstrand, Viktor Granath (Alexander Johansson, 63)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin,  Villiam Granath, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Naeem Mohammed, Albin Ahlstrand,
Mål 1-0 (16) Dennis Widgren (Melker Heier), 1-1 (32) Viktor Granath (Kazper Karlsson), 1-2 (56) Erik Ahlstrand (Viktor Granath)
Varningar Jonathan Svedberg (67), Amir Al-Ammari (84), Malkolm Nilsson Säfqvist (93)