Seger för P19 mot Helsingborg

På fredagskvällen tog HBK P19 emot Helsingborgs IF dito i en match på en rätt dålig gräsplan. HBK var det laget som hanterade underlaget bäst och vann med 3-1.
HBK inledde väl och spelade de första fem minuterna mest på HIF:s planhalva. Därför kom 0-1 lite plötsligt när HIF efter lite duellspel var fria med målvakt Alexander Nielsen och placerade in 0-1.

Hemmalaget fortsatte dock och Leo Hedenberg hade en bra chans men hans lobb fri med målvakt gick precis utanför.

Det unga blåa gardet kvitterade dock i 18:e minuten när Alex Hall (bilden) förvaltade Leo Hedenbergs framspelning.

2-1 kom sju minuterna senare när Alex Hall satte in bollen och Lorent Mehmeti kunde smälla in bollen i nätmaskorna.

- Vi tog kampen och accepterade förutsättningarna idag när det gäller planen. Det var väldigt studsigt, säger assisterande tränaren Morgan Ljungkvist.

I andra halvlek smällde Viktor Dahlin in 3-1 på Emil Annerhults frispark efter 55 minuter.

Därefter hade HBK några chanser till men utan att förvalta medan HIF satte in mycket bollar mot HBK-boxen men grabbarna i HBK försvarade sig väl.

- Vi tycker nog att vi har flera och hetare målchanser än HIF och är glada för tre poäng när det vankas mycket matcher närmaste 8 dagarna. U21 måndag, IFK Göteborg onsdag och GAIS lördag, avslutar Morgan Ljungkvist.

BILDSPEL FRÅN HALMSTADSPORT

HBK P19 - Helsingborgs IF, 3-1 (2-1)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Filip Andersson - Viggo Rolfsson, Måns Andersson (Adam Frånberg, 90), Olle Johansson (Hugo Rödin, 79), Leo Hedenberg - Lorent Mehmeti, Alex Hall (Linus Abrahamsson, 67)
Avbytare utan spel Måns Ramström, Benjamin Fazljiu, Axel Abrahamsson, Elis Wijk
Mål 0-1 (6), 1-1 (18) Alex Hall (Leo Hedenberg), 2-1 (25) Lorent Mehmeti (Alex Hall), 3-1 (55) Viktor Dahlin (Emil Annerhult)