P19 förlorade i Göteborg

En olycklig eller onödig start förstörde för P19 när man förlorade mot tvåan i Allsvenskan, IFK Göteborg.
På förhand en toppmatch när tvåan IFK Göteborg tog emot trean Halmstads BK.

HBK inledde väl och starten ungefär som ledarteamet önskade första fem minuterna. Men i minut sex bjöd man på ett misstag nästan i eget straffområde och Blåvitt tog ledningen.

Tre minuter bjöd man på ytterligare ett misstag och 2-0 till hemmalaget.

HBK försökte men det var IFK som styrde matchen fulla av självförtroende efter inledningen av seriespelet och matchen.

Närmast innan paus var Viggo Rolfsson men en IFK-försvarare kom precis i väggen med huvudet.

Mod göts i paus och HBK fick en smakstart när man i 47:e minuten reducerade till 2-1 när Alex Hall snodde boll och drog in reduceringen.

Tyvärr gick luften lite ur HBK när IFK gjorde 3-1 elva minuter senare.

- Tufft med 0-2 efter 10 minuter men ändå en hel del saker att ta med sig men också att lära sig av, säger Alexander Sakac, huvudtränare i P19.

IFK Göteborg P19 - HBK P19, 3-1 (2-0)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Viktor Dahlin (Emil Annerhult, 67), Axel Abrahamsson (Filip Andersson, 84) - Viggo Rolfsson, Laurent Qitaku (Olle Johansson, 78), Hugo Rödin, Enis Krasniqi (Linus Abrahamsson, 71) - Alex Hall (Edmond Berisha, 84), Elis Wijk (Altin Mazreku, 65)