P16 förlorade i Helsingborg

P16 spelade borta mot Helsingborgs IF på söndagen i en match man förlorade med 4-2.

HBK började bra. Låg rätt i positioner och kunde komma till något halvläge i inledningen.

HIF kan i minut 15 göra 1-0 på ett distansskott. HBK kan replikera omgående på straff i minut 18, där Svante Karlsson sätter säkert 1-1.

Det står sig halvleken ut.

- I pausen pratade vi om att vara på tårna i försvarsspelet, fortsätta att utmana i djupet i ytorna som uppstår, säger Fredrik Andersson i P16-staben.

Andra halvlek hade knappt startat när HIF kan väldigt enkelt göra 2-1, efter en passiv inledning av HBK. HBK kvitterar i minut 60, på ett fint anfall, där bollen går som på ett snöre och William Nilsson hittar nätet.

HIF gör 3-2 i minut 70, påett nytt skott utifrån, samt 4-2 i minut 89 som blir slutresultatet.

- Vi behöver göra det bättre i straffområdena, vi har några lägen att göra mål, men får inte in bollen. Samtidigt som vi släpper till lite för enkla mål, avslutar Tobias Dock i P16-staben.

Helsingborgs IF P16 - HBK P16, 4-2 (1-1)

Startelva John Bunnert König - Leon Krasniqi, Lennox Wyes-Pejle, Svante Karlsson, Filip Tellberg - Alfred Hilding (ut 75), Elliot Magnusson Thydell, Arvid Holmgren, Leart Asllani(ut 80) - Alfred Kjellsson (ut 65), William Nilsson (ut 85),

Avbytare Charlie Horvath (in 85), Dion Mehmeti (in 65), Rasmus Karlsson (in 80), Ian Rössel (in 75), Erjon Kasumi, Albin Kelmendi.

Mål 1-0 (15), 1-1 (18) Svante Karlsson (straff), 2-1 (51), 2-2 (60) William Nilsson (Alfred Hilding), 3-2 (71), 4-2 (89).