Malmö gjorde matchens enda mål på tilläggstid

Publikfest på Örjan med över 10000 på plats. Ett HBK som försvarade sig väl mot mesta mästarna och serieledarna Malmö FF. På tilläggstid lyckades Malmö göra matchens enda mål.
Första halvlek var ganska chansfattig. Malmö hade en del avslut men inget direkt farligt. Möjligen kunde anfallet där Isaac Kiese Thelin försökte på en cykelspark blivit farligt men Marcus Olsson stack fram huvudet och fick bollen rätt i ansiktet. Returen sköts sedan utanför.

Malmö gjorde ett mål i första men det blev avvinkat för offside.

Det var mycket Malmö med boll men utan att hota HBK:s box särskilt mycket. Kiese Thelin hade ett farligt läge på en omställning i början av andra halvlek med skottet gick rakt på Malkolm Nilsson Säfqvist.

Matchens dittills bästa chans och HBK:s enda kom i mitten av halvleken när Viktor Granath fick fram bollen till Alexander Johansson i djupled där "Alle" tvingade Johan Dahlin till bra räddning.

I slutet jagade MFF mål förstås och HBK försökte hålla undan. Kiese Thelin missade matchens bästa chans från nära håll i slutet på matchen.

Malmö fick dock in ett matchvinnande mål när Stefano Vecchia lyckades spela en cutbackboll till Patriot Sejdiu som bombande upp bollen i nättaket från 10-12 meters håll i matchens 96:e minut.

Halmstads BK - Malmö FF, 0-1 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Marcus Olsson (Gabriel Wallentin, 98) - Kazper Karlsson (Villiam Granath, 98), Joel Allansson (Alexander Johansson, 46), Amir Al-Ammari, Thomas Boakye - Viktor Granath, Erik Ahlstrand
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Naeem Mohammed, Albin Ahlstrand
Mål 0-1 (96) Patriot Sejdiu