Lydia ny på kontoret

Den 22 maj 2023 anställdes Lydia Schough på HBK:s kansli som kommunikatör. Hon har precis avslutat sin utbildning på Akademi Båstads yrkeshögskola.
- Jag har under 80 veckor studerat utbildningen ”Koordinator inom besöksnäringen” på Akademi Båstads yrkeshögskola och där får man utbildning inom bl.a marknadskommunikation, ledarskap och projektledning. Jag har alltid varit intresserad av marknadsföring och kommunikation och det var under min utbildning som jag insåg att jag kunde kombinera mitt fotbollsintresse med det jag lärde mig under utbildningen. Därför valde jag att lägga nästan alla mina praktikveckor hos HBK och jag har då fått arbeta med kommunikation och marknadsföring.

- Mina arbetsuppgifter på HBK:s kontor kommer bland annat att vara att uppdatera alla digitala medier som HBK har och även att skapa innehåll. Jag kommer också att arbeta med annonsering och redigering. Jag hoppas att du följer HBK på sociala medier; Facebook, Instagram och Twitter. Där kommer det inlägg hela tiden om vad som händer i föreningens olika verksamheter.

Lydia är född och uppvuxen på landet i Hylte kommun utanför Drängsered och där bodde hon tills att hon var 14 år och då flyttade hon till Falkenberg.

- Jag bor kvar i Falkenberg och spelar fotboll i Stafsinge IF och vi spelar just nu i div. 2 västra Götaland. Jag har spelat fotboll så länge jag kan minnas och min moderklubb är Torup/Rydö FF. Därefter har det blivit spel i bland annat Falkenbergs FF och IF Böljan, när lagen slogs ihop. Jag var med i truppen med IF Böljan inför säsongen i Elitettan men valde sedan att trappa ner och spela i Stafsinge.

Lydia har tre systrar där två av dem också spelar fotboll. Bäst har det gått för hennes syster Olivia, som nu spelar i FC Rosengård och för svenska landslaget och hennes framfart på fotbollsplanen följer Lydia noga. 

- Det är sällan jag missar en match som Olivia spelar. Det är isåfall när det krockar med mina egna matcher!

Lydia har sen liten haft en anknytning till HBK och Örjans vall.

- Min pappa, Bertil Schough, var involverad i HBK för många år sedan och var med när en ny version av låten ”Toppen är vårat HBK” skapades år 2000. Jag minns att det var så häftigt att få vara på Örjans vall och se på allsvensk fotboll. Och nu är jag på Örjans vall varje dag och får jobba för klubben. Det känns stort för mig.

Välkommen till HBK Lydia!