Joel Allansson förlänger

Under gårdagen blev det klart att Joel Allansson förlänger sitt kontrakt med 2 år.
Joel Allansson har funnits med i HBKs trupp sedan 2019. Nu känner han sig hemma i Halmstad tillsammans med sin familj och är nöjd med sitt förlängningskontrakt.

- Det känns jättebra att få spela vidare i HBK. Efter dessa åren i klubben känns det naturligt för mig och jag är glad att klubben också ville erbjuda mig 2 år till, säger Joel och fortsätter.

- HBK betyder mycket för mig. Dels att jag fått en viktig roll och fått mycket speltid men också för att jag och min familj trivs och känner oss hemma här i Halmstad. Jag trivs jättebra i miljön här på Örjans vall och det är extra kul just i år när vi haft så mycket supportrar på matcherna. Det ger oss extra energi och betyder jättemycket för oss på planen. 

Magnus Haglund är även han väldigt nöjd med förlängningen.

- Vi är väldigt glada att kunna knyta Joel för ytterligare två säsonger. Joel har varit och är en väldigt viktig spelare för oss och som gör stor nytta för HBK. Han har hög speluppfattning vilket gör att han är otroligt användbar och vi kan spela honom på flera positioner. Dessutom är han en kulturbärare genom sin fantastiska attityd till sitt arbete och en spelare som alltid ger allt för laget, dvs en riktig HBK-spelare. 

Joel Allansson

Född: 
1992-11-03

Statistik i HBK 

Allsvenskan matcher/mål 35/0
Superettan matcher/mål 86/9
Kvalspel matcher/mål 2/0
Svenska Cupen matcher/mål 15/0
Totalt antal tävlingsmatcher/mål 136/9
Totalt antal matcher/mål 175/9

Karriär

Som ungdomsspelare Nybro IF, IFK Göteborg
2011 - 2014 IFK Göteborg
2015 - 2018 Randers FC, Danmark
2019 -> Halmstads BK

Övrig information 

Anslöt i från Randers FC (2019)
Superligan matcher/mål 71/2
Allsvenskan matcher/mål 61/2
Svenska Cupen matcher/mål 9/2
Landskamper/mål A 2/0