Inför Ljungskile-Dam

Damlaget åker till Ljungskile.

För andra helgen i rad väntar bortamatch för vårt damlag. Denna gång går bussen till Ljungskile för match mot ett lag som blandat i de fyra första omgångarna. 


LSK började med förlust mot Onsala och Värnamo för att sedan vinna mot Eskilsminne och ta en poäng mot ÖIS senast.


HBK damlag har haft en lite ”rörig” vecka med skador och sjukdomar dessutom är det en period där inte mindre än 5 spelare är eller skall iväg på uppdrag för olika landslag. 


Nicolina Svensson och Ebba Sandgren är på Bosön för matchläger. Nästa vecka åker Thea Staffansson och Lova Tilmaz till Portugal för turnering med F.16-landslaget och Nova Rolfsson åker till Estland för EM-slutspel för F.17-landslaget.

- Kortsiktigt så drabbar det oss som lag men långsiktigt så stärker det oss och hela verksamheten. Här vill jag passa på att tacka Leikin, HGH och BK Astrio som tagit väl hand om spelarna innan de kom till HBK. Vi har sett en bra utveckling i vår miljö men vi kan inte ensam ta åt oss äran till att de är duktiga spelare, säger damtränaren och akademiansvarig Fredrik Andersson.


När nu några saknas så får andra spelare chansen mot ett starkt Ljungskile. Matchen spelas på Skarsjövallen, lördag 6/5 kl. 13:00.