Förlust för P17 borta mot IFK Göteborg P17

Match mitt i veckan för P17 när man under onsdagen mötte ett annat topplag i form av IFK Göteborg. Matchen spelades inomhus i Prioritet Serneke Arena där IFK blev första lag att ta poäng och besegra P17 efter slutsiffrorna 4-1.

Det märktes att det var två lag som hade respekt för varandra i början av matchen. Båda lagen var ganska försiktiga och låg rätt i sina positioner vilket gjorde att bolltempot kanske inte blev så högt. Det öppnade dock upp sig och i 26:e min kunde HBK ta ledningen genom Albin Hyseni som nickar in ett fint hörnmål. ”Änglarna” skulle replikera i den 32:e när de får vandra fram längs sin högersida och hitta in i boxen där deras forward gör 1-1. Förutom målen hade lagen några chanser var men ställningen blir 1-1 ganska rättvist i paus.

- Vi ligger rätt så kompakt och även om IFK har en del boll så skapar de inte så många chanser. Vi behöver jobba lite med tålamod i passningsspelet och noggrannheten i tekniken inför andra halvlek, kommenterar Anel Rashkaj.

I andra halvleken fortsätter IFK ha ganska mycket boll man gör också 2-1 i den 54:e minuten. HBK försöker flytta fram laget efterhand och gör också några byten för att få in lite energi och pigga ben. Det skapas några små chanser men aldrig riktigt farligt. Med lite trötta ben och lite högre press spel så öppnas det lite yta bakom istället och IFK kan göra både 3-1 och 4-1 i slutet av matchen.

- Vi möter ett starkt lag idag och står ändå upp rätt bra så länge vi orkar. Finns saker som kan förbättras alltid men vi har fått en fin start i serien och någon gång kommer den första förlusten. Hoppas vi blir ännu starkare av detta och knyter näven kommande matcher igen, säger Mattias Olofsson i P17.

Startelva Noa Pastuhovic- Albin Hyseni, (Sinisa Antunovic,77) Erion Maxharraj (Svante Karlsson,85), William Backhausen, Wilton Ljunggren- Vincent Johansson, Manfred Nilsson, Isaac Carlsson (Gustav Nilsson,65), Marius Lerner (Dilon Ademi,85)- Malte Persson (Edis Helic,85), Lukas Ek (Nikola Vrban,67)

Avbytare utan speltid: Julian Hallonlöf

Mål: 0-1 (26) Albin Hyseni (Isaac Carlsson), 1-1 (32), 2-1 (54), 3-1 (84), 4-1 (89)